All for Joomla All for Webmasters
Гемотерапията, или как дървесните пъпки укрепват здравето
Силата на алтернативния метод е в предотвратяване на различни болестни процеси или тяхното по-лесно и по-бързо преодоляване, казва Ангел Ангелов, първият сертифициран в България гемотерапевт. 
 
Първата професия на Ангел Ангелов е кинезитерапевт. Има и допълнителни курсове по  китайска традиционна медицина и други алтернативни методи за повишаване качеството на живот.
В България той е човекът, който прокарва пътеката за популяризиране на гемотерапията. Създател е на Ергон Център –България.
 
Преводач е на книгата на водещ специалист в тази област Лорън Хюбеле -"Гемотерапия за всички: изграждане на имунитет за бебета и малки деца". Книгата е на пазара, благодарение на издателство Екрие-София. 
 
Какво е гемотерапия? 
Гемотерапията е метод на лечение, който използва лечебната сила на дървета или храсти.  Първоначалната концепция за този лечебен метод може да бъде открита още при египтяните, а в новите времена първите клинични проучвания започват през 1959 г.
 
За разкриване потенциала на гемотерапията принос имат цяла плеяда европейски учени, лекари и биохимици. Гемотерапията се развива след повече от 50 години биохимични и клинични проучвания в Европа, за да определи индивидуалните свойства и действия, които всеки екстракт има върху определени тъкани, органи и системи.
 
Чрез тези проучвания и събирането на емпирични данни гемотерапевтичните екстракти са получили статут на одобрена хранителна добавка от Европейския съюз и производството на екстрактите е очертано в Европейската фармакопея.
 
В САЩ обаче, тя е класифицирана като билкова добавка от FDA и в по-голямата си част се нарича растителен извлек. 
 
Днес алтернативният метод  привлича вниманието на хората, които търсят природни методи, за да подобрят своето здраве. Към гемотерапията се обръщат още хомеопати, натуропати, хиропрактици, специалисти по акупунктура, педиатри и семейни лекари, акушерки и медсестри. 
 
А какво са гемоекстракти? 
Природните субстанции, които използва гемотерапията за възстановяване и поддържане на здравето се произвеждат най-често от пъпките на клоните на дърветата.
 
Действието им на клетъчно ниво стимулира дренирането, съхранението, тонизирането и подмладяването на тъкани и органи. Продължителното и редовното им използване в повечето случаи води до възстановяване на имунитета и по този начин организмът сам възстановява загубеното равновесие. 
 
 
Гемотерапевтичните препарати се произвеждат всяка пролет от първите пъпки и издънки на избрани дървета и храсти. Дървесните пъпки са растежният материал на цялото растение и са най-хранително плътната част на растението.
 
Именно този специфичен растителен материал се използва за създаване на екстрактите, което го прави различен метод от билковите тинктури, хомеопатията или капките на д-р Бах напр. 
 
В какви случаи може да се прилага? 
Гемотерапията може да се прилага, както при остри, така и при хронични заболявания и симптоми. Тя може да се използва и при бебе на 2 седмици, и при човек на 97 години.
 
Възрастовият диапазаон е много широк, възможностите за терапия също, като диагнозата е без значение, защото философията на метода е цялостно повлияване на организма – хармонизиране на нервната система, подобряване на изхвърлянето на токсините от тялото и подкрепа за надбъбречните жлези, които произвеждат основните за тялото стрес хормони (или стрес подкрепа). 
 
Както всеки метод, така и гемотерапията не може да бъде панацея, нали така? 
Гемотерапията има за цел да съхрани и поддържа  жизнените сили, тя въздейства на клетъчно ниво и комуникира с нас посредством кръвните клетки.
 
Това е терапия за всеки, който иска да подобри работата на имунната си система и да си осигури бъдеще с по-малко болести. Нейната сила е предотвратяването на различни болестни процеси или тяхното по-лесно и по-бързо преодоляване. 
 
Тя се различава по своето действие от хомеопатията и хранителните добавки като активизира и възстановява нормалното действие на организма ни – такова, каквото трябва да бъде. Има случаи, които са твърде закъснели за каквато и да е природна терапия.
 
Дългото чакане, прием на антибиотици, антидепресанти, неправилно хранене, прием на наркотици, токсини и много други блокират възможността за въздействие на природните методи.
 
Много често алтернативните методи на терапия са последен избор, но и твърде закъснял, защото с времето ние блокираме възможностите природата да ни помогне. Почти винаги първият избор е химията и модерната фармацевтика, които прекъсват пътищата на физиологичните процеси и възможността за чисто и природно лечение. 
 
Тук става дума за превенция, за която не бива да забравяме при никакви обстоятелства. Спешната медицина, спешните и неотложни, животозастрашаващи състояния не са обект на гемотерапията. 
 
Приложима ли е при деца и как?
 Да, приложима е както при бебета, малки деца, така и бременни жени могат да се възползват от помощта на терапията. За да се прецени как да се започне тя се провежда консултация с гемотерапевт, попълва се подробен въпросник, който да уточни здравословното състояние на човека и да се определи точно с кой екстракт да започне магията на гемотерапията. 
 
Контакти с Ангел Ангелов,
гемотерапевт и кинезитерапевт,
индивидуални консултации и записвания:
 
+359896600762
email: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. 
 
 .
 
 
 

 

 
Прочетено 1784 пъти Последна промяна от Сряда, 19 Май 2021 00:00
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…