All for Joomla All for Webmasters
Възстановяване след продължителна употреба на лекарства с помощта на гемотерапията
Съветите са на Ангел Ангелов, първият сертифициран български гемотерапевт. 
 
Какви са възможностите за възстановяване и подкрепа на организма след продължителна употреба на лекарства с помощта на гемотерапията
 
В тези случаи се препоръчва протокол, които комбинира употребата на три от най-силните екстракти, с които борави гемотерапията. Те спомагат организма ни да се справи по-лесно и по-бързо със симптомите и да остане чист на клетъчно ниво – т.е  да се изчисти от токсините, които се натрупват в тялото поради болестта.
 
Това се налага поради факта, че продължителното медикаментозно лечение натрупват огромни количества отпадни вещества в организма. 
 
Световни проучвания доказват изтощителното действие от продължителното и тежко медикаментозно лечение върху организма.
 
Някои от тези проучвания сочат, че на тялото му е нужно повече от месец, за да се изчисти от токсините и вредите,  които нанасят антибиотиците. Тук е много важно да се отбележи, че гемотерапията не замества терапията с медикаменти.
 
Тя е природен начин за засилване на имунитета и възстановителните сили. 
 
Протоколът, който предлага гемотерапията се прилага от началото до края на приема на антибиотиците и  продължителната употреба на лекарства.
 
Той комбинира прилагането наекстракт от касис, трънка и шипка. Приема се 2 пъти дневно в продължение на един месец. Тази комбинация е подходяща, когато искаме допълнително да помогнем на организма ни да се пребори с предизвикателствата. 
 
Трънка:(Prunus spinosa)
Подобрява силата и жизнеността на тялото и имунните клетки. Тя е тонизиращо средство, което помага на хора, които са изкарали курс антибиотично лечение и други лекарства при продължителни заболявания.
 
Използва се, когато организмът е изложен на излагане на токсини от околната среда, от химически, бактериален, вирусен или фармакологичен характер. Всички тези фактори увреждат чернодробната функция.
 
Протекцията на черния дроб от страна на екстракта от трънка е една от основните причини той да се използва и след натравяне на организма. 
 
Касис:(Ribes nigrum)
Премахва възпалението, предлага  подкрепа на надбъбречните жлези и повишава ефекта на другите екстракти. Използва се при хронични възпаления на дихателната система  и черния дроб.
 
Той е мощен антиоксидант, които подмладяватъканите. Подпомага тялото, когато в него се е натрупало много изтощение и умора, било то от умствена и физическа работа, стрес, вълнения, тревожност или поради продължително боледуване. 
 
Шипка: (Rosa canina)
Шипката оказва цялостна подкрепа за имунната защита при хора от всяка възраст и най-вече деца. Използва се при всякакви остри или хронични симптоми от страна на лигавицата на устата, синусите или дихателния тракт, затова тя е и защитник на тези структури.
 
Тя е изключително богата на Витамин С - 100 гр. плодове шипка съдържат толкова количество витамин С, колкото има в 1 кг. лимони.
 
Специалната стойност на плодовете от шипка се състои в наличието на други витамини (A, B1, B2, PP, K), но също и коензими от естествени източници, които улесняват оптималното усвояване на витамините в организма. 
 
Природните субстанции, които използва гемотерапията за възстановяване и поддържане на здравето се произвеждат най-често от пъпките на клоните на дърветата. 
 
Действието им на клетъчно ниво стимулира дренирането, съхранението, тонизирането и подмладяването на тъкани и органи. Продължителното и редовното им използване в повечето случаи води до възстановяване на имунитета и по този начин организмът сам възстановява загубеното равновесие. 
 
Гемотерапевтичните препарати се произвеждат всяка пролет от първите пъпки и издънки на избрани дървета и храсти. Дървесните пъпки са растежният материал на цялото растение и са най-хранително плътната част на растението.  
 
Именно този специфичен растителен материал се използва за създаване на екстрактите, което го прави различен метод от билковите тинктури, хомеопатията или капките на д-р Бах напр. 
 
Контакти с Ангел Ангелов,
гемотерапевт и кинезитерапевт,
индивидуални консултации и записвания:
+359896600762
email: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. 
www.ergoncenter.com
https://www.facebook.com/massagewbh.bg/ 
 
 
 .
 
 
 

 

Прочетено 2026 пъти Последна промяна от Сряда, 05 Май 2021 22:55
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…