All for Joomla All for Webmasters
Дишане на кошерен въздух: новият хит в апитерапията
И в Австрия, и в България мнозина се обръщат към даровете на природата.
 
Пчелният въздух се използва за лечение на редица заболявания от много години, тъй като има имуностимулиращ ефект върху организма на човек.
 
След Втората световна война тласък за развитието на този метод изиграва австрийската фамилия Хютнер. През 1986 г. Хайнрих Хютнер (1932- 2020) осъзнава благотворното въздействие на кошерния въздух при обикновената настинка.
 
За него това е началото на непрекъснати изследвания и по-нататъшното развитие на формите на инхалация с пчелен въздух, отбелязват от kakda.org. А той намира все по-голямо поле за приложение в СПА центрове и в стаи и дървени къщички, специално обзаведени за тази цел с пчелини. 
 
Апитерапия чрез кошерният въздух и пчелни продукти:
Днес, за част от апитерапията се  приемат и пчелни въздушно-аерозолните процедури – кошерен въздух. Кошерният въздух съдържа мед, прополис, пчелно млечице, пчелен восък и прашец.
 
Доказано, че дишането на този въздух е много полезно за здравето на човека. Вдишването на специфичния аромат, произведен в пчелните кошери, има изключително благоприятен ефект върху човешкото психофизично състояние, обясняват от Alexa Bee Farm. 
 
Пчелният въздух е едно от многото полезни свойства на пчелните продукти. Парна смес от 35-36 градуса по Целзий съдържа прашец, прополис, смола, мед, восък и други естествени вещества, които имат положителен ефект при респираторни заболявания. Паровата смес от кошера може да облекчи дискомфорта и да подобри качеството на живот. 
 
Кошерният въздух помага на хора със следните заболявания: 
- Бронхит;
- Астма;
- Алергии;
- Хронични белодробни заболявания; 
 
- Податливост на инфекции;
- Отслабена имунна система;
- Инфекции на дихателните пътища; 
 
- Хронични главоболия, мигрена;
- Стрес;
- Депресия 
 
Преди да попадне в белите ни дробове, този въздух е бил подложен на щателно пречистване в сложната, жива лаборатория на кошера, където е преминал през естествен филтър.
 
Благодарение на обработката му от пчелното семейство с прополис и отделящите се етерични съединения, въздухът в кошера е стерилен и лечебен.
 
Изследвания доказват, че след процедурите дишането става по-спокойно, увеличава се поглъщането на кислород, като по този начин се подобрява съставът на кръвта, нормализира се кръвното налягане, повишава се работоспособността у човека.
 
Апитерапията по естествен начин помага да се преодолеят много проблеми и е повече от перфектна за спортисти, деца и възрастни хора. 
 
Кошерният въздух съдържа съставки, които повишават способността за лекуване на тялото. Специалистите препоръчват периода на лечение с кошерен въздух да бъде от 3 до 12 дни, половин час два пъти дневно, а ефектите от терапията настъпват от шест до осем седмици след завършената апитерапия. 
 
Как работи инхалацията? 
Инхалационното устройство леко засмуква полезния въздух в кошера и го насочва в  тръба към инхалационната маска, без да нарушава спокойствието на пчелите. Решетка в капака не позволява на пчелите да влязат в маркуча.
 
Потребителите вдишват въздуха на пчелния кошер чрез маската за вдишване в релаксираща 30-минутна сесия.
От съображения за хигиена всеки потребител придобива своя собствена  маска и маркуч. 
 
Пчеларският сезон продължава от май до 15 септември, а посещения могат да се извършват от 1.6.2021 до 10.9.2021 г.
 
За контакти: 
с.Ярловица, община Димово, 
България 
 
Повече информация на тел.  +359 888 583 463 
 
Ето и някои полезни линкове за Австрия ТУК, ТУК и ТУК
 
 .
 
 
 

 

Прочетено 2250 пъти Последна промяна от Петък, 04 Юни 2021 22:08
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…