All for Joomla All for Webmasters
Улично коте от Балчик бе осиновено във Виена
Една история с щастлив край от сдружението „Fluffy Paws of Bulgaria" (в превод "Пухкавите лапички на България")”, разказана ни от Христа Маринова и Петър Добрев.
 
В началото на септември т.г. попаднахме в Балчик на малко дългокосместо коте, с невероятни сини очи. То се въртеше около един изоставен двор, където има голяма котешка колония и често оставяме храна.
 
Първоначално помислихме синеочко за момиченце, защото котето бе много нежно и любвеобилно. Дотолкова не се отлепваше от нас, че нямаше как да не ѝ дадем временен дом и да се погрижим за нея.
 
След преглед при ветеринар, обезпаразитяване и ваксина, се оказа, че е момченце - и от малката Блу, стана малкият Блу.
 
На нашата Фейсбук страница "Fluffy Paws of Bulgaria"търсим дом за много котета, за някои от тях се грижим сами, а за други популяризираме нашата дейност и чрез други организации от цялата страна. 
 
Малкият Блу беше толкова очарователен, че моментално получи няколко кандидат-осиновители, като една от дамите, които го поискаха, беше от Виена. Досега не бяхме пращали коте в чужбина и със сигурност транспортът в рамките на страната е по-лесен, но кандидатите за Блу бяха изключително сериозни и се спряхме на тях.
 
Погрижихме се котенцето да получи всички ваксини, паспорт и чип в Балчик. Така в  една мъглива добруджанска сутрин то отпътува за Австрия с лицензирана транспортна фирма, като всички разходи бяха поети от новите собственици. 
 
Сега Блу е щастлив в новия си дом, макар още да има някои спомени от живота си на улицата – оказа се, че има малък проблем със зъбките, но редовно е преглеждан от ветеринар и върви към пълно излекуване.
 
Веднага след осиновяването решихме единодушно да спасим и братчето на Блу, Съни, който обитаваше същия район. Беше недохранен и със стомашни проблеми, но след две седмици грижи и лечение и той намери постоянен дом – той е доста по-близо до нас, в Добрич. 
 
Кои сме ние, от „Fluffy Paws of Bulgaria
?
Преди по-малко от година направихме Фейсбук страницата Cats of Bulgaria по примера на популярните страници,  последвали People of New York. Страничката, която сега се казва „Fluffy Paws of Bulgaria 
 
”, бързо набра последователи и разви дейността си, като днес има над 5300 харесвания.
 
Нашият екип също се разшири и сега се състои от 4 души: Христа Маринова и Петър Добрев създадохме страничката. Христа е фармацевт от Пловдив, а Петър е историк от Варна. Двамата живеехме през повечето време в София, но покрай епидемията се задържахме по-дълго в Балчик, където забелязахме, че проблемът с уличните животни е много сериозен.
 
В Балчик срещнахме друга двойка, Пиа Рен и Дани Гебешев, които доскоро са живеели предимно в родината на Пиа - Финландия, но подобно на нас сега са в Балчик. Пиа е физиотерапевт и фитнес инструктор, а Дани е барабанист. Всички имаме различни професии и интереси, но ни обединява желанието да помагаме на бездомни животинки.
 
Колко котета чакат за осиновяване?
Ще се радваме да посетите нашия сайт, който е на 4 езика и да разгледате различните начини, по които можете да подпомогнете нашата организация.
 
Най-вече може да си харесате за виртуално или физическо осиновяване някое от животинчетата, с които започваме: четирите очарователни кученца – Лате, Еспресо, Коко и Мока, както и най-милата котка с очи като лунни езера - Поли. 
 
Все още нямаме банкова сметка на сдружението, тъй като това се оказа малко по-дълго като процедура от очакваното. 
 
На самия сайт има още начини за дарение като Paypal, Revolut  и разбира се, опциите по Speedy/Econt и Easypay.
  
.
 
 
 

 

Прочетено 2503 пъти Последна промяна от Петък, 10 Декември 2021 18:58
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…