All for Joomla All for Webmasters
За рехабилитация се лекуваме по 3 клинични пътеки

Ако сте здравноосигурени в България и имате нужда от рехабилитация, то можете да се лекувате по 3 клинични пътеки -№262, №263 и №265.

Те се отнасят до физикални процедури и възстановяване съответно при заболявания на централната, нервна система, на периферна нервна система“

и при болести на опорно-двигателния апарат. Това съобщиха от Националната здравната каса.

Приемът на пациенти се осъществява след лечение в болница на заболявания на опорно-двигателния апарат за новооткрито или усложнено основно заболяване, с изразен функционален дефицит поради намален обем на движение на големите стави и наличие на контрактури, затруднена локомоция, ограничени ДЕЖ ( дейности в ежедневието) и автономност.

А също и при развитие на следтравмени усложнения (рефлексна симпатикусова дистрофия и др.), изразен неврологичен дефицит - изразени парези/парализи в долните крайници, както и претърпели големии много големи оперативни интервенции на гръбнак, таз и долен крайник и много големи процедури на горен крайник. Както и при болни след алопластика, пострадали с политравма и такива с първични или ятрогенни увреди на периферната нервна система от ортопедично-травматологичен произход, уточняват от здравната касса.

 

За целта на пациента

трябва да бъде издадено „Направление за хоспитализация/лечение

по амбулаторна процедура”  №7“

от болницата, която го изписва или от общопрактикуващия му лекар - на основание препоръка в епикризата, издадена при изписване на пациента.

Физикална терапия и рехабилитация на пациенти със заболявания на опорно-двигателния апарат може да бъде извършена в лечебни заведения за рехабилитация по посочените три клинични пътеки и в случаите, при които не е налице достатъчен терапевтичен ефект от провежданата рехабилитация в извънболничната помощ. За целта лекарят специалист по физикална и рехабилитационна медицина,провел рехабилитацията в извънболничната помощ, издава „Направление за хоспитализация/лечение по амбулаторна процедура”  №7“.

Прочетено 2457 пъти Последна промяна от Петък, 01 Март 2019 23:53
Етикети
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…