All for Joomla All for Webmasters
Представяме Ви балнеохотел "Божур"- с. Минерални бани, Хасково

Балнеохотел "Божур" - с. Минерални бани, област Хасково е част от балнеохотелите на фирма "Профилактика, рехабилитация и отдих" ЕАД.

Дружеството има 25 годишен опит и се е утвърдило като лидер в сферата на балнеолечението и балнеопрофилактиката в България. 

 

Балнеохотел "Божур" предлага на своите клиенти качествено обслужване и комфортна почивка. Може да се насладите на кристално чиста минерална вода, в комбинация с чист въздух и прекрасната природа на с. Минерални бани, област Хасково. 

 

Курортът Минерални бани е разположен в северните склонове на Източните Родопи, около горещи минерални извори със състав, който е единствен в Южна Европа. Той е разположен на 280 м.надморска височина.

Районът е със смекчен континентален климат – мека зима, топло лято и продължителна есен, което благоприятства целогодишното балнеолечение. Основните лечебни фактори тук са климат със средиземноморско влияние и минерална вода. 

 

Курортният център е обгърнат от прекрасна горска растителност, даряваща го с кристално чист въздух и естествена красота. Балнеохотел "Божур" се намира в с. Минерални бани, на 222 км. от гр. София и на 18 км. от гр. Хасково. 

 

НАСТАНЯВАНЕ:

БХ "Божур" разполага със 125 легла, разположени в 48 стаи, 6 апартамента и 3 студиа. Във всяка стая има телевизор с кабелна телевизия, безжичен интернет. На разположение на гостите е ресторант със 120 места, дневен бар. Хотелът разполага и с външен минерален басейн. 

 

МЕДИЦИНСКИЯТ БЛОК е свързан посредством топла връзка с хотелската част и включва:

• Секция "Водолечение" - вътрешен лечебен минерален басейн, тангенторна вана с перлен масаж, вани за перлен масаж, обикновени вани. 

 

• Секция "Физиотерапия" - 4-канален комбиниран апарат за ниско и високочестотни токове, комбиниран апарат за електротерапия и вакуумтерапия, апарат за магнитотерапия, апарат за магнитотерапия с кушетка, комбиниран апарат за магнитотерапия, апарат за ултразвукова терапия, апарат за подводна ултразвукова терапия, апарат за средночестотни токове и вакуум, апарат за интерферентни токове, апарат за лимфодренаж с три накрайника.
• луголечение, парна баня, сауна. 

 

• Секция "Кинезитерапия" - групова и индивидуална лечебна физкултура, общо укрепваща гимнастика, подводна гимнастика /индивидуална и групова/, лечебна гимнастика със специализирани методики 

 

• Кабинети - лекарски и масажни кабинети;
• Масажни процедури
• - масаж /мануален/ на цяло тяло
• - класически, частичен масаж /крайници, гръб, яка/,
• апаратен масаж, вакуумен масаж /с ведузи, баночен/. 

 

МИНЕРАЛНИ ВОДИ:

Хилядолетно използване на горещите минерални извори тук. Минералните води на с. Минерални бани нямат аналог в Южна Европа, те са световно известни с лечение на болестта на Бюргер.

 

Минерална вода с t° 54-56°С, сулфатно-калциево-натриева, с нискаминерализация вода, леко радонова - 32 емана, лека алкална реакция (рН-7,22), укрепва организма чрез повишаване на имунитета, подобрява кръвооросяването и трофиката на тъканите. 

 

Добрият климат в курорта идва като добавка към лечебното действие на минералната вода и физио и кинезитерапията в медицинския център на хотела. 

 

Освен благотворното въздействие на минералните води, в хотела се провежда ефективна физиотерапия. Разполагаме със съвременна медицинска апаратура
за да постигнем максимална ефикасност, безопасност и комфорт за нашите клиенти. 

 

АПАРАТ ЗА МАГНИТОТЕРАПИЯ

Магнитното лъчение: Има успокояващ ефект, нормализира съня, намалява емоционалното напрежение, усилва активността на клетките и активира обменните процеси в мозъка, подобрява кръвообращението на мозъка, повишава физическата и психическа активност.  

 

КОМБИНИРАН АПАРАТ ЗА МАГНИТОТЕРАПИЯ

Лечението с него успешно се прилага директно върху кожата на пациента, през дрехи, гипс или при заболявания на опорно двигателния апарат, дерматологични, неврологични, травматологични заболявания. 

 

АПАРАТ ЗА УЛТРАЗВУКОВА ТЕРАПИЯ

Ултразвука се използва при широк набор от състояния, сред които неврологични, дерматологични, офталмологични и УНГ заболявания. Ултразвуковата терапия се използва и при възпаление на мускулите и ставите, ишиас, тендинит, артрит, и др. 

 

АПАРАТ ЗА ЛИМФОДРЕНАЖ С ТРИ НАКРАЙНИКА

Специализиран апарат за третиране на целулит и намаляване на обиколките. Третира в дълбочина и горния слой на кожата едновременно като тя става по- стегната и намалява мастните натрупвания. Ускорява кръвообращението и притока на кръв, така спомага за извеждането на излишните течности и за прочистване на организма от токсини. 

 

Застъпени са различни процедури за лечение на заболявания на

- сърдечно - съдови заболявания;
- заболявания на опорно-двигателен апарат;
- заболявания на периферната нервна система ; 

 

Балнеохотелът работи целогодишно, с което се разкриват възможностите на четирите сезона за провеждане на лечение в България.

5 нощувки лятно предложение за юли,август и септември
-25% oт цена рецепция


ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНОСТИ В РАЙОНА:

Гостите на Минерални бани имат възможност да посетят по време на престоя си интересни забележителности и в близки до курорта места като „Статуята на Богородица” в гр.Хасково, древния свещен град „Перперикон” /50 км./, „Извора на Нимфите” край с.Каснаково /20 км/, „Александровската гробница” /40 км./, „Каменните гъби” край с.Бели пласт /25 км/, „Храма на Орфей” край с.Татул – 15 км. източно от гр.Момчилград, „Тракийската гробница” край с. Мезек на 10 км от гр.Свиленград и др. 

 

Много екопътеки, обикалящи уникални природни феномени и исторически забележителности.
В района на връх "Аида" има редица интересни природни забележителности, като "Орлови скали", резерват "Борака", "Находище на див божур и момина сълза" и др. 

 

Курортът е в зона без замърсявания и има напълно съответствие между профилни възможности и курортни ресурси, което го прави търсено място за профилактика и рехабилитация.


Адрес: с. Минерални бани, област Хасково,
ул. "Васил Левски" №20


За всякаква информация и резервация можете да се обадите на наш служител за съдействие или да посетите www.bgholiday.com

 

За контакти: национален телефон 0700 18 101. От чужбина се набира +359 70018101.

Прочетено 1516 пъти Последна промяна от Петък, 24 Ноември 2023 23:57
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…