All for Joomla All for Webmasters
Австрийският писател от български произход Димитър Динев пристига в София
Романът "Ангелски езици", превърнал се във феномен на немскоезичната литература, с второ издание и представяне в България.
Димитър Динев – българинът, който завладя сърцата на хиляди европейски читатели – се завръща в София специално за премиерата на второто издание на романа „Ангелски езици” – трагикомичен портрет на България и Европа след края на Втората световна война. 
 
Името на австрийския писател от български произход е споменавано редом с това на Илия Троянов, Капка Касабова и Мирослав Пенков. Динев се мести да живее във Виена през 1990 г. 
 
Първата му книга с разкази е „Надписът“ (Die Inschrift). Още с нейното излизане критиците започват да говорят за „стил Динев“, а името му е споменавано редом с това на Елиас Канети. Носител е  на редица литературни награди, а пиесите му се радват на голям успех на австрийска сцена. 
 
„Ангелски езици” („Engelszungen”) (2003) е неговият първи роман, преведен на български през 2006 година от Гергана Фъркова. Именно с него Динев печели сърцата на публиката. 
 
Специално по повод второто издание на книгата Димитър Динев пристига в София.  
 
На 30 октомври 2019 г., ден преди Деня на народните будители, от 18:30 ч. в DaDa Cultural Bar книгата ще представят талантливата поетеса Мирела Иванова, както и двама от най-обичаните писатели – Захари Карабашлиев („18% сиво”, „Хавра”) и Владимир Зарев („Чудовището”).
 
За да станем част от чудния и колоритен свят на героите на романа, на помощ ще се притече фондация „Джазтет”.
Линк към Facebook събитието ще откриете тук:
Входът е свободен. Заповядайте!
Искрен и Светльо – двама българи, избягали от родината, за да търсят щастието си навън – се срещат случайно на Виенското централно гробище, без да подозират, че съдбите им са преплетени още от раждането им. Всеки от тях е в задънена улица, останал без надежда, изгубен в своята емигрантска съдба. Последният им шанс е Миро.
 
Миро, който има мобифон и криле и който лежи на една от най-престижните алеи на гробището. Приживе за Миро не се  е знаело много (освен че е роден в Югославия), но след смъртта му сред емигрантите във Виена той е смятан за ангел хранител; спасител, който ти помага да намериш решение на всеки проблем. 
 
Но дали този път Миро ще проговори?
 
Димитър Динев е композирал една комична и тъжна семейна сага за властта на политиката и тиранията на властниците… Със своя трагическо-комически реализъм, великолепно написан, „Ангелски езици“ е роман за дългите зимни вечери… Die Zeit
 
През последните години рядко сме срещали книги, които описват с такава наситеност колоритните и изпълнени с обрати биографии на своите герои.
Die Welt 
 
Димитър Динев представя грандиозна, трагикомична панорама на европейската история на XX век… една голяма литературна сензация!
Die Presse
 
 
 

Прочетено 338 пъти Последна промяна от Събота, 08 Февруари 2020 20:02
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…