Print this page
Концертът в лятна нощ ще бъде през есента
 Виенската филхармония отлага концерта, планиран за 21 май 2020 г. за есента. Новата дата е 18 септември 2020 г.
И тази година Виенската филхармония ще поднесе на любителите на класическата музика традиционния си "Концерт в лятна нощ", но със сигурност няма да е през лятото. Тазгодишното издание е под мотото "Любов".
 
Организаторите обявиха, че концертът ще бъде на 18 септември 2020 г , но не могат да гарантират провеждането му, тъй като то зависи от развитието на пандемията, обхванала цял свят.
 
Както всяка година концертът ще се проведе на открито в приказния бароков парк на двореца Шьонбрун. Все още не е известно кой ще застане на диригентския пулт, но вече е ясно, че мотото на концерта ще бъде "Любов", а солист ще бъде известният немският тенор и любимец на публиката Йонас Кауфман.
 
Той ще изпълни арии от произведения на Жул Масне, Имре Калман и Джакомо Пучини. Останалите подробностите от програмата се пазят в тайна засега, съобщава Ойроком-ПР София, част от мрежата за международни връзки на Община Виена.  
 
Първият по рода си "Концерт в лятна нощ" се провежда на 25 май 2004 г. под мотото "Концерт за Европа" и е посветен на разширяването на Европейския съюз.
 
Оттогава всяка година между фонтана на Нептун и сградата на двореца за всеки "Концерт в лятна нощ“ обичайно се събират около 100 000 души, за да се насладят на виртуозните изпълнения на Виенската филхармония.
 
Целта на тези концерти под открито небе е популяризирането на класическата музика. Те са  своеобразен подарък от Виенската филхармония за жителите и гостите на града и входът за зрителите е безплатен.
 
 

Прочетено 218 пъти Последна промяна от Четвъртък, 26 Март 2020 16:18
Етикети
Регистрирай се за да оставиш коментар
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…