All for Joomla All for Webmasters
Германия включи област Търговище в списъка с рискови области за пътуване
Информацията е на българското Външно министерство. 
Още от 7 октомври 2020 г. област Търговище е обявена като „рисков район“ според статистическите данни на института „Робърт Кох“.
 
Напомняме на българските граждани, че към момента, от 7 август т.г., за такъв район се счита и област Благоевград. 
 
При пътуване от тези области до Федерална република Германия лицата трябва да направят PCR изследване за COVID-19 до 72 часа след влизане на германската територия.
 
До получаване на резултата от теста за засегнатите лица е в сила задължителна 14-дневна карантина, която отпада при отрицателна проба.
 
Допуска се тестване и в страната на тръгване, ако то е извършено от сертифицирана лаборатория и е до 48 часа преди пристигането в Германия. 
 
Пълният списък с рисковите райони, поддържан от института „Робърт Кох“, може да бъде намерен на следната уеб страница.
 
При нужда от съдействие българските граждани, намиращи се на територията на Федерална Република Германия, могат да се обърнат към посолството на Република България в Берлин на следния телефонен номер: +49 30 201 0922, а също и на имейл адреса на дипломатическото ни представителство: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..">Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.. 


.

Прочетено 320 пъти Последна промяна от Вторник, 13 Октомври 2020 12:36
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…