All for Joomla All for Webmasters
Виенската програма Discover Vienna дава шанс на български стартиращи компании

Български стартиращи и разширяващи се компании от производствената индустрия имат възможност да участват в двуседмичната програма DiscoverVienna: Manufacturing Edition.

 

 

Това ще позволи на стартиращи фирми от Централна и Източна Европа да се запознаят с виенската производствена сцена и стартъпекосистема, както и да установят нови контакти с потенциални инвеститори.

 

В програмата са включени и посещения на реномирани компании и инвестиционно наставничество, съобщи Ойроком-ПР София, част от мрежата за международни връзки на Община Виена. 

 

Виена, един от градовете с най-високо качество на живот, в който производствената индустрия има дълга традиция, предлага на стартиращи и разширяващи се фирми от Централна и Източна Европа новата програма DiscoverVienna: Manufacturing Edition.

 

Тя е създадена в сътрудничество с Виенската бизнес агенция и EIT Manufacturing Co-LocationCenter (CLC). В рамките на тази програма организаторите канят от 3 до 16 ноември 2021 г. десет стартиращи компании от региона във Виена. В продължение на две интензивни седмици те ще могат да се запознаят съсиновационната екосистема на Виена и да установят контакти с потенциални инвеститори.

 

В допълнение към двуседмичната програма във Виена, компаниите ще могат да участват и в безплатна двумесечна менторска програма. В същото време те ще имат на разположение напълно оборудвани офисипо време на пребиваването си във Виена, като организаторите поемат и разходите за пъти настаняване. 

 

Стартиращитекомпании, които се интересуват от новата програма, трябва да работят в производствената индустрия и не трябва да са по-стари от осем години. Освен това екипите им трябва да са от поне двама душии да работят вече на вътрешния пазар.

 

Стартиращи и разширяващи се фирми от България, Чехия, Словакия, Словения, Гърция, Хърватия, Румъния, Сърбия, Северна Македония, Кипър и Унгария могат да кандидатстват за участие в програмата до 11 октомври 2021 г. 12:00 часа на адрес https://eitmanufacturing.eu/discover-vienna-manufacturing-edition/. 

 

Понастоящем във Виена има повече от 8 500 производствени компании с оборот от 12,3 милиарда евро. Освен това Виена успя да се утвърди като център на стартиращия безнес в Централна Европа, която привлича всяка година нови иновативни компании от Австрия и чужбина.

 

Участието в DiscoverVienna: Manufacturing Edition може да бъде чудесна възможност за българскитестартиращи и развиващи се компаниида получат достъп към партньорската мрежа на CLC East. 

 

 .
 
 
 

 

Прочетено 373 пъти Последна промяна от Петък, 01 Октомври 2021 20:40
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…