All for Joomla All for Webmasters
Модерно водолечение в санаториума на ВМА в Банкя

Лечебното заведение предлага платен прием за водо- и луголечение както на чужденци, така и за българи, работещи в чужбина. 

 

 Болницата за продължително лечение и рехабилитация в Банкя, част от структурата на Военномедицинска академия (ВМА) вече разполага с новоизграден външен басейн с минерална вода и съоръжение за подводна лечебна физическа култура.

 

Tова е поредното съоръжение, което допълва комплекса на лечение на пациентите в най-стария военен санаториум, имайки предвид, че водолечението е основен метод за лечение тук, в Банкя. 

 

Управителят на болницата д-р Георги Давидов подчерта, че санаториумът предоставя възможност да се използват уникалните климатични условия, минералната вода и съвременната апаратура за физиотерапия и рехабилитация, 

 

заедно с екип от високоспециализирани медицински специалисти – лекари, медицински сестри и рехабилитатори, а с изграждането на басейна възможностите за рехабилитация с минерална вода се разширяват. 

 

Новото съоръжение е елемент от доизграждането и развитието на водолечението в най-стария военен санаториум у нас, с цел подобряване и издигане на по-високо ниво не само на лечението, но и на профилактиката и възстановяването на пациентите. 

 

Тук се лекуват пациенти със сърдечно-съдови заболявания, заболявания на централната и периферната нервна система, както и на опорно-двигателния апарат, включително с луголечение.

  .
 
 
 

 

Прочетено 158 пъти Последна промяна от Неделя, 22 Май 2022 14:40
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…