All for Joomla All for Webmasters
Виена кани стартъп компании и инвеститори на международен форум

Виена отново става мястото за среща на европейската стартъп общност.

Виенският фестивал за стартъпи и инвеститори ViennaUP'24, който е най-големият по рода си в Централна Европа, ще се проведе от 3 до 9 юни 2024 г.

 

И тази година Виенската бизнес агенция (Vienna Business Agency) е подготвила множество сесии, презентации, хакатони, семинари и възможности за установяване на нови контакти, разказват от международния прес офис на община Виена.

 

Големият успех на миналогодишния стартъп фестивал с международна тематика и близо 14 000 участници от 96 държави превърна ViennaUP в едно от най-важните европейски събития в тази област. През 2024 г. фестивалът отново ще се проведе децентрализирано в цяла Виена от 3 до 9 юни.

 

Това означава, че различни събития се провеждат из целия град и предлагат на участниците възможност да разгледат Виена и да опознаят виенската стартъп екосистема. Независимо от сектора и етапа на развитие на бизнеса, всеки стартиращ бизнес ще може да намери подходящи партньори и публика на фестивала.

 

За разлика от конференцията Web Summit в Лисабон, която се провежда от 11 до 14 ноември, ViennaUP си поставя за цел да се отличи с децентрализирания си подход, с т.нар. "бутикова концепция". По този начин организаторите искат да мотивират участниците да се движат активно из града, вместо да прекарват целия ден в голяма конферентна зала.

 

Повече от 35 партньори от виенската стартъп общност отново ще организират над 50 събития, които ще се занимават с теми като интелигентни градове, творчески индустрии, технологии, науки за живота или производство. Семинари, конференции, дискусии и сесии в кафенетата ще се проведат из цяла Виена в продължение на седем дни.

 

Конференция, посветена на интелигентния град
Австрийската столица ще бъде домакин и на среща на върха за интелигентния град, по време на която ще бъдат представени устойчиви проекти на общинската администрация на Виена и стратегията за интелигентен климатичен град.

 

Конференцията Smart City Summit 2024 е посветена на това какво можем и трябва да направим сега, за да гарантираме, че градовете остават годни за живеене и за нашите внуци. Като част от диалога, пионери в иновациите от сектора на бизнеса, науката и общинската администрация ще се срещнат и ще обсъдят как да направим градовете по-устойчиви.

 

Виенските кафенета като споделени работни пространства
Кафенетата са неразделна част от Виена. Те са много повече от просто място за пиене на кафе и за срещи с хора. Тези уютни пространства са отражение на самото виенско общество и са се превърнали в споделени работни пространства.

 

По време на ViennaUP не забравяйте да отделите малко време, за да посетите някое от партньорски кафенета, за да усетите сами атмосферата. Място за срещи на кафе и чаша питие предлага и Централата на фестивала ViennaUP на Карлсплац.

 

Билети за събитията можете да резервирате на сайта на Виенската бизнес агенция, като някои от тях са безплатни. Програмата на ViennaUP'24 е онлайн ViennaUP 2024 | The Startup Festival.

Прочетено 235 пъти Последна промяна от Петък, 03 Май 2024 08:42
Етикети
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…