All for Joomla All for Webmasters
Защо наричат Йохан Грандер водният магьосник от Тирол?
Естествоизпитателят е откривател на ревитализираната вода. 
Наричат Йохан Грандер водният магьосник от Тирол. Негови са крилатите фрази, че „водата има памет”, „водата има повече интелигентност от въздуха”, „водата е нещо космическо”. Негови са и думите, че “водата е кръвта на земята” и в нейното природно състояние е енергизирана от 3 вида магнитни енергии: магнитното поле на земята, земната гравитация и планетарния магнетизъм, който е от най- висок порядък и поддържа вселенския ред и отговорен за всичко живо.”
Йохан Грандер (1930-2012) е роден в Тирол, Австрия. Той е второто от 5-те деца и е израснал в бедност. Ходил е само 7 години на училище, а на 13 г. вече карал трактор. След войната започнало възстановяването на страната, и той срещнал любовта на живота си. Затова и не учил повече.
Водата е елементът на Йохан Грандер. Както в Австрия, така и извън пределите на неговата родина той е познат още като откривателят на ревитализираната вода. 
Той променя водата и тя вече може да пренася положителната си сила на друга вода. Вдъхновението дошло от високопланинска изворна вода, която бликала в стара медна мина, в Йохберг, Австрия. Грандер я подлага на въздействието на постоянен магнитен генератор.Както точно обаче става промяната е негова тайна.
Като резултат от този процес той получава, т.нар. информационна вода, която е основната съставка на всички негови бъдещи устройства. Ревитализацията на водата по метода на Грандер е напълно естествен процес  без употребата на химикали, външна енергия или филтрация. По време на процеса водата получава жизнена сила от природата и космоса.
Неговият подход е холистичен. А това, което е добро за хората се отразява добре на животните и на растенията. Благодарни са му и фирми от металообработването,  пречиствателни системи, химическото чистене, защото  с неговия способ те пестят големи количества химикали. 
Градинари признават, че с неговите уреди и вода растенията израстват страшно  бързо, много са  жизнени и със силна структура . Трайността и качеството при зеленчуците се подобряват значително. И обяснението е, че растенията се състоят от 90 на сто вода, и колкото по-чиста и витална е водата, толкова и те израстват с по-фин строеж.
В продължение на 10 г. той разработва различни естествени магнитни генератори, произвеждащи високочестотна енергия, която е напълно безвредна, даже при докосване с ръка.  Йохан Грандер установява, че преобразуването на енергията може да стане във вода и че в резултат на това, водата придобива специални свойства.
Този процес той нарича ревитализация на водата , в смисъл на нейното съживяване и възвръщане на естествените й свойства, присъщи  на изворната вода.
Неговата технология, разработена в различни продукти  се използва и за възстановяване след контузии при спортисти, подобрява качеството на водата в обществени и частни басейни, спа и уелнес-центрове.
Едно от най-интересните приложения е при мелничарите. Мелничарите се нуждаят от вода, за да стане житото податливо на обработка.
"Ако времето в периода на зреене е горещо, житото става твърдо и не поема вода. Водата трудно си пробива път през люспата към вътрешността на зърното. И това е проблем, който познава всеки мелничари поради което търси идеалния начин и оптималното време за внасяне на достатъчно количество вода в зърното. Защото всяка дисхармония между водата и житото струва много време и пари", обясняват специалистите. 
С ревитализирана вода заквасения хляб получава по-висока степенна зрялост, по-равномерно втасва и  по-висока стабилност, спрямо произведения по традиционния начин.
Технологията „Грандер” постига много добри  резултати още в хлебопроизводството,  сладкарството,производството на млечни изделия, на консерви, пивоварните, в производството на безалкохолни напитки.
Първоначално  постиженията на Йохан Грандер се предавали от уста на уста, докато най-накрая дошли признанията, тъй като приложенията на технологията му са най-разнообразни.
Наградите на Йохан Грандер са сребърен медал на Руската академия за естествени науки, което е най-високото отличие, което се дава на чужденци (2000 г.) Любопитното е още, че представители на академията го посетили лично в Тирол, защото естествоизпитателят до края на живота си не поискал да напусне околностите на  градчето, в което живеел. 
Една година по-късно Грандер получава и австрийски почетен кръст на Федералното министерство на образованието, науката и културата. 
Прочетено 2180 пъти Последна промяна от Вторник, 02 Май 2017 14:35
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…