All for Joomla All for Webmasters
Хомеопатия – философия и практика
Книгата на д-р Деян Пенчев "Хомеопатия-философия и практика" е сборник от 8 статии, писани в периода 2013–2016 г. Издава се от "Издателско ателие Аб".
За пръв път на български се публикуват научни изследвания за философските принципи на хомеопатията, за връзката на хомеопатията с философията, за хомеопатичното конституционално лечение, за големия хомеопат Дж. Т. Кент и още някои текстове, свързани с практиката на хомеопатията.
Всички статии са обогатени с коментари, анализи и цитати от автора. Сборникът е наръчник за всеки, който иска да се запознае отблизо с философските принципи и закони на хомеопатията, систематизирани и онагледени с факти и точни пасажи. 
Интерес би представлявала статията за Дж. Т. Кент, в която се разглеждат подробно неговите съчинения и цялостното му дело за хомеопатията. В сборника присъства и статия за конституционалното хомеопатично лечение, в която е представена собствена, авторска позиция за това дали човек има само една хомеопатична конституция през целия живот.
Като приложение в сборника е добавен и един доклад за избора на лечение, четен на международна конференция за етика и медицина, организирана от МУ, БЛС и БАН през 2013 г.
Прочетено 1105 пъти Последна промяна от Петък, 14 Юли 2017 22:44
Етикети
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…