All for Joomla All for Webmasters
Надбъбречна умора. Стресовият синдром на ХХI ве
Автор на книгата е  д-р Джеймс Л. Уилсън. Книгата е на пазара, благодарение на издателство „ Кибеа”. 
 
Д-р Уилсън има зад гърба си 24-годишна частна практика, в която е помогнал на стотици хора с надбъбречна умора да възвърнат здравето и жизнеността си.
 
През последните 10 години изнася множество лекции предимно пред лекарска аудитория и се превръща в признат специалист по проблеми с надбъбречните жлези и други ендокринни нарушения и техните ефекти върху здравето.
 
Бидейки едновременно учен, познаващ добре функциите на надбъбречните жлези, и клиницист, разбиращ в дълбочина ефекта им върху човешкия организъм, той успява да разясни на мнозина физиологичните основи на състоянието. 
 
Рядък специалист с 3 докторски и 2 магистърски степени в различни области, той защитава докторат по нутрициология в Университета на Аризона с допълнителна квалификация по имунология, микробиология, фармакология и токсикология. Освен това е доктор по хиропрактика и доктор по натуропатична медицина, магистър по бионутрициология и експериментална психология. 
 
Д-р Уилсън е един от 14-те създатели на Канадския колеж по натуропатична медицина в Торонто, Онтарио. Включен е в международното издание „Кой кой е в медицината“ (Кембридж, Англия), а понастоящем живее в Тюсън, Аризона. 
 
Книгата е предназначена за широката аудитория и дава насоки на хора без медицинско образование, които подозират, че страдат от синдрома на надбъбречна умора, как да установят сами дали действително са с дадена степен на изчерпване на адреналните жлези. 
 
Информацията в нея обаче би била полезна и за представителите на медицинската професия, тъй като д-р Уилсън споделя своя 24-годишен практически опит за успешно третиране на пациенти с гранични форми на адренално изтощение, непопадащи в МКБ – признаваща само крайните форми: болест на Адисон (хипоадрения) и болест на Кушинг (хиперфункция на адреналните жлези). 
 
Авторът запознава читателите с подходящ хранителен режим, хранителни добавки и надбъбречни екстракти. Те ще могат да възстановят нарушенията във функциите на адреналната жлеза и да се спасят от надбъбречната умора, за да си възвърнат енергията, защитните сили на организма, жизнеността и радостта от живота. 
 
Чувствате се уморени „без причина“?
Трудно ставате сутрин?
Нуждаете се от кафе или кола, за да функционирате?
Чувствате се отпаднали и напрегнати?
 
 
Изпитвате неконтролируем глад за солено или сладко?
Трудно се справяте с ежедневните задачи?
Не успявате да се възстановите от стрес или заболяване?
Вече не сте в състояние да се забавлявате?
Нямате сексуално желание? 
 
Ако отговорът на някой от тези въпроси е „да“, тази книга е за вас! 
 
В книгата ще намерите въпросник, с който сами да определите дали страдате от надбъбречна умора и ако да, в каква степен. 
 
"Това е книгата, която липсваше в медицината. Тя описва нещо, което всеки лекар наблюдава почти всеки ден, но въпреки това проблемът остава незабелязан или погрешно диагностициран", казва д-р Уорд Дийн, съавтор на Умни лекарства и нутриенти. 
 
"Четиво за всеки, който иска да излезе от омагьосаната спирала на стресови фактори, силни възпалителни реакции, нарушения на съня, излишни килограми, апатия, депресия, умора, болести", посочва и д-р Неделя Щонова, специалист невролог.
 
  
Прочетено 898 пъти Последна промяна от Петък, 06 Март 2020 17:28
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…