Print this page
Контролът в здравеопазването
„Контролът в здравеопазването“ от Антония Илиева – практически наръчник на основните понятия в здравното законодателство на България.
Какъв е успешният механизъм за преструктуриране, оптимизация и повишаване на доверието?
Принципите в областта на здравеопазването са коренно променени след 1999 година с въвеждането на новата здравна система. Кои са приоритетите на здравната реформа и как да се разшири достъпа до качествени здравни услуги срещу колкото се може по-приемлива цена? 
Пълен анализ на актуалното здравно законодателство и съдебната практика дава изследването „Контролът в здравеопазването“ от Антония Илиева. 
Книгата изследва всички относими контролни административни органи в и извън системата на здравеопазването и правомощията им, като авторката прави практическо разграничение между „контрол“ и „надзор“, както и между различните видове отговорност в здравеопазването.
Антония Илиева успява да направи пълен анализ на нормативните понятия за диагностична, лечебна, рехабилитационна и профилактична дейност на достъпен език.
Разгледани са понасянето на няколко вида отговорност, общият правен режим на обществените поръчки в сектора, потърсен е отговор на въпросите защо въпреки непрестанното финансиране и множеството контролни органи, недоволството и на пациентите, и на медицинските специалисти се увеличава и какъв е успешният механизъм за преструктуриране, оптимизация и повишаване на доверието.
 „Контролът в здравеопазването“  е необходим наръчник за работещите в областта на здравеопазването, студентите, академичната общност, органите на изпълнителната, законодателната и съдебната власт, както и за всеки с интерес към материята.
Антония Илиева е доктор по право в направление „Административно право и административен процес“ в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“, а от 2016 г. е главен асистент по същата дисциплина и по „Медицинско право“.
Автор е на публикации в сферата на обществените поръчки, административното и медицинското право. Участвала е в научни конференции по въпросите на репродуктивното здраве, обществените поръчки в здравеопазването, медицинските деликти, трансплантацията на органи, тъкани и клетки и др.
Член е на Съюза на учените в България. Била е член на научноизследователски екип по проект на тема „Soft Law и значението му за българското право“.
 
 
 
Прочетено 740 пъти Последна промяна от Петък, 23 Март 2018 08:45
Етикети
Регистрирай се за да оставиш коментар
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…