All for Joomla All for Webmasters
Българо-австрийски пенсионни дни

Службата по трудови и социални въпроси към Посолството на България (СТСВ) във Виена организира консултации по пенсионни въпроси за български граждани в Австрия в периода 5 - 8-октомври 2019 г. 

Всички заинтересовани ще могат да получат информация, свързана с условията за придобиване на право на пенсия, преизчисляването и изплащането на пенсии съгласно правилата за координация на схемите за социална сигурност на ЕС, начините за изплащане на пенсии, отпуснати от двете държави. 

 

По време на събитията ще присъства и ръководителят на СТСВ към Посолството, Божидара Бочева, както и Жулиен Желев, правен съветник към Австрийската федерация на синдикатите (ÖGB). 

 

График на събитията:

На 5. октомври 2019 г. /събота/ и 6 октомври 2019 г. /неделя/ между 10 и 13 ч. са предвидени консултации само с експерти от НОИ. 

 

Ще имате възможност да зададете вашите въпроси на екипа от български експерти, командировани от НОИ във Виена.  

 

Желателно е предварително записване на следната електронна поща: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..">Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.. В случай че имате конкретен проблем, който искате да бъде обсъден, моля да ни предоставите повече информация за него, за да могат експертите да се подготвят предварително. 

 

На 8 октомври 2019 г. / вторник/ от 9 до 16 ч. са предвидени съвместни българо-австрийски консултации с експерти от PVA, SVA, НОИ. 

 

Два екипа от представители на българския НОИ и австрийските осигурителни институти - PVA и SVA ще предоставят индивидуални консултации по конкретни казуси, свързани с преценка на пенсионни права на живеещи в България или Австрия лица. Срещите с експертите от двете държави ще се проведат по предварително изготвен график.  

 

Задължително е предварително записване на час на следната електронна поща: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. или на телефон 01 / 505 31 13, лице за контакт: Божидара Бочева. 

 

Къде:

Kühnplatz 8,

Виена, 4-и район

 

 


Прочетено 1345 пъти Последна промяна от Четвъртък, 08 Април 2021 20:53
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…