Print this page
Мадлена Комитова за новите проекти на Pensionistenklub
Представяне на фотокалендар и кастинг за мюзикъла „Чичо Хари” са двата много силни акцента за октомври 2019 г. 
Клубът на Виенските пенсионери (Pensionistenklub) търси актьори и актриси, които са на възраст 60+ за своя мюзикъл. Единственото условие е кандидатите да имат талант за сценичните изкуства и да са в пенсия. Инициатор и организатор на идеята е Клубът на Виенските пенсионери и още по-специално един от мениджърите им – Мадлена Комитова
 
30 виенчани и виенчанки ще участват в 10 музикални представления на театър „Акцент” от октомври 2020 г. Премиерата е запланувана за 27.10.2020 г. 
 
Кастингите продължават до 9-и декември 2019, като са предвидени 14 прослушвания в Клуба на Виенските пенсионери. Избраните хора в пенсионна възраст ще участват в главни и второстепенни роли, а също и в масовки. 
 
Кастингът е за тези, които винаги са искали да участват в театрални постановки, но през годините не им е достигнал кураж или време за изява. Професионалните актьори обещават, че ще подадат ръка на аматьорите и ще им партнират равностойно през цялото представление. 
 
За първи път актьори от Клуба на виенските пенсионери
 
„Чичо Хари” е музикална комедия, която акцентира върху истинските и стойностните неща в живота. Harald Track (в ролята ще видим Peter Faerber) е пъргав виенски пенсионер, който обича своята столица и всичко виенско. В същото време той е страстен посетител на Клуба на виенските пенсионери (Pensionistenklub). Един ден той получава задачата да вкара в правия път своя егоистичен, материалистично вкопчил се и циничен племенник Михаел, който живее в Америка. Заедно със своя приятел Ханс (в ролята Alfons Haider) и неговата тайфа от пенсионерския клуб той започва да крои планове…
 
„Продължаваме с кастинга за мюзикъла „Чичо Хари”(„Onkel Harry"), написан от една наша служителка Анна-Катерина Хофман. Тя дойде точно преди 521 дни при мен и рече: „Мадлена, имам една идея. Мисля да напиша мюзикъл, който да се играе от хора над 60+. „Казах й само в типично мой стил „Действай!”, сподели Мадлена Комитова, която е управител на 160-те клубa за пенсионери във Виена и се грижи за комфорта на над 15 хиляди души. 
 
Клубът на Виенските пенсионери (Pensionistenklub) представя за първи път и фотокалендар на име „Златна възраст”, в който пенсионери от алпийската столица позират като фотомодели. Проектът показва, че красотата и радостта от живота не са свързани с годините. 
12 пенионери и пенсионерки от Виена (гримирани и с художествено изрисувани тела) позират артистичнo пред обектива за календара за 2020 г.
 
Посланието е, че всички лица и тела са хубави! 
 
Календарът идва като отговор на утвърдилата се през последните години представа за красота и естетика –лица и тела без бръчки, вечно свежи и млади, сякаш незасегнати от грижите на времето. Затова Клубът на Виенските пенсионери се е ангажирал с този оригинален проект.
 
„Отново наши служители дадоха идеята и за календара ни за 2020 г. Той се предлага в 2 варианта: малък формат и limited edition. Аз свързах фотографката на проекта с бодипейнтърката, които преди не се познаваха и те ме убедиха да направим един календар, който сега се радва на огромен успех. Те дадоха всичко от себе си нещата да се случат по най-добрия начин”, разкри тайни около създаването на календара Мадлена Комитова.
 
Фотокалендарът за 2020 г. отблизо
 
Според Мадлена календарът носи допълнително специално послание – да позиционира възрастните хора по друг начин в обществото, за да не се чувстват смачкани, изоставени. 
 
За тях често в публичното пространство битува мнението, че ги свързваме само с болести и за тях се сещаме само, когато имаме нужда от тях. „Когато се вгледаме в тях виждаме, че те в тях често дреме младото момиче или младия мъж и дори носят душата на дете. Освен това имат много таланти, които трябва да бъдат забелязани и дори използвани”, обяснява Мадлена Комитова. 
 
Представянето на календара е на 16-и октомври (вход с покани) и на 17-и октомври 2019 г. (вход свободен) от 10 до 17 ч. във WUK (Werkstätten- und Kulturhaus) Währinger Straße 59, 1090 Wien, 2. Stiege, 1. Stock.
 
 

Прочетено 477 пъти Последна промяна от Неделя, 10 Ноември 2019 22:52
Регистрирай се за да оставиш коментар
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…