All for Joomla All for Webmasters
UNO- игра за малки и големи в Австрия и по света
Детската игра е много популярна вече 50 години. 
UNO е игра за малки и големи. Създадена е преди половин век, през 1969 година от Мерл Робинс (Merle Robbins ) – собственик на фризьорски салон в американския град Милфорд. Първоначално картите се играели само от членовете на неговото семейство, след което играта обаче напуснала дома му и  става популярна първо в САЩ, а после и в цяла Европа. Годината е 1971 година. 
 
В Австрия UNO е много популярна игра, в нейн плен са от баби и дядовци до внуци. Тя е една много хубава игра за идващите зимни вечери, която можем да играем както със семейството, така и с приятели. UNO е подходяща за деца над 6-години и за нея трябват от двама до 6 души. 
 
Интересни са правилата по които се раздават картите. Всеки участник получава по 7 карти, от които трябва да се освободи колкото си може по-бързо. Картите са цветни, красиви, с тях става динамично, напрегнато и времето бързо минава в емоции. 
 
По света играта UNO се разпространява от Mattel – фирмата, която произвежда американската кукла Барби. Картите са толкова популярни, че от време на време самата фирма се намесва чрез пресата да внесе уточнения относно някои правила: какво може и какво не може при картите.
 
 
UNO може да се купи от някои книжарници, специализирани магазини за игри и магазини за играчки в Австрия. 
 
В Германия има нейна разновидност, позната под името Mau-Mau, която също е детска, но е истинска наслада да се играе и от възрастни. 
Авторите на тази статия също играят UNO и горещо я препоръчват. 
 
Светлана Желева
Десислав Паяков

  

Прочетено 863 пъти Последна промяна от Четвъртък, 06 Февруари 2020 10:14
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…