All for Joomla All for Webmasters
И в Австрия вдигнаха на 50 евро безконтактното плащане
Мярката се въвежда да се намали риска от докосване на различни повърхности по време на пандемия.
Банките в Австрия вдигнаха на 50 евро безконтактното плащане. Целта е клиентите и търговците да могат да извършват и получават повече от своите плащания бързо и сигурно, без да е необходимо да въвеждат ПИН код или да използват пари в брой. 
 
Мярката се въвежда да се намали риска от докосване на различни повърхности по време на пандемия. 
 
И докато страни като Великобритания, Ирландия, Естония и Полша въвеждат промяната трайно, то в Австрия ще е временно, съобщиха местни медии. Досега можеше да се пазарува само до 25 евро без PIN. 
 
Увеличението на безконтактните лимити ще бъде възможно от другата седмица, тъй като е необходимо време да бъдат актуализирани всички ПОС-терминали. 
 
България също вдигна лимита на безконтактно плащане на 100 лв. 
 
Банкнотите и монетите са източници на зараза, смята се, че могат да предадат и COVID-19.
 
Припомняме, че при пламване на епидемията с новия коронавирус китайските банки получиха нареждане да дезинфекцират парите в брой преди те да достигнат до хората, за да се ограничи разпространението на заразата.
 
Потенциално заразени пари бяха изтегляни от обращение и и дезинфекцирани като се използваше или ултравиолетова, или топлинна обработка. 
 


 
Прочетено 1149 пъти Последна промяна от Неделя, 29 Март 2020 23:12
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…