All for Joomla All for Webmasters
В Австрия превръщат рехабилитационни центрове в спешни болници
След нареждането рехабилитационни центрове и санаториуми да затворят заради пандемията с коронавируса, сега те се превръщат в спешни болници.
За да се облекчи работата на големите болници в Австрия, сега тече процес на преструктуриране на 15 рехабилитационни центъра и превръщането им в 9 спешни болници.
 
Най-напред в плановете си е Бюрото по пенсионно осигуряване (Pensionsversicherungsanstalt, PVA), съобщи Wiener Zeitung- официалният вестник на Република Австрия. Става дума за реха-центровете в Бад Ишъл (Bad Ischl),Бад Шалербах (Bad Schallerbach), Gröbming, St. Radegund, Saalfelden, Großgmain, Laab im Walde, Hochegg und Bad Tatzmannsdorf. 
 
В тях ще се приемат за долекуване пациенти, които  не са заразени с коронавирус, но се претърпели различни инциденти, но още не е възможно да се върнат по домовете си. В новите болници в провинция Залцбург- Saalfelden и Großgmain вече приеха първите пациенти. 
 
Според Бюрото за общо осигуряване в спешни случаи (Allgemeine Unfallversicherungsanstalt, AUVA), техните 4 рехабилитационни центъра ще са готови да приемат потока от пациенти, претърпели различни инциденти след катастрофи. 
 
Австрийската здравна каса (ÖGK) има 3 санаториума в Горна Австрия, а също и по един в Залцбург и Долна Австрия, които в момента са затворени. В момента се водят интензивни разговори дали да не бъдат превърнати в домове за стари хора или в други социални заведения. 
 
Обмислят се и други идеи като напр. обучителни центрове, хотели и други свободни сгради в Австрия да се превърнат в нови болници. 
 
Плановете на Бюрото по пенсионно осигуряване (Pensionsversicherungsanstalt, PVA) предвиждат в някои от тези болници да бъде въведена 24-часова грижа. Заради ситуацията със затворените граници и наложената карантина да се пътува и из страната, федералните провинции на Австрия са изправени пред проблема да намерят в момента персонал. Повечето от личните асистенти, които идваха да работят в Австрия като Betreuerinnen / Betreuer са по родните места поне до Великден. 
 
Въпросът за 24- грижа за болните опира до кадрите. Правителството обмисля вариант за целта да ангажира част от хората, които работят като Zivildienst.
 
Въпросът се обсъжда допълнително и с AMS да се наемат хора, които могат да работят като лични асистенти, а също и в областта на здравните грижи и са преминали съответното обучение. 
 
Федералните провинции ще координират осигуряването на персонал за мобилните звена и болниците по места. 

  

Прочетено 830 пъти Последна промяна от Събота, 28 Март 2020 23:58
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…