All for Joomla All for Webmasters
Австрия въведе най-висока степен на предупреждение за пътуване  от и за Тирол
Информацията е от българското Външно министерство. 
 
Във връзка с ограничение на разпространението на нови щамове на коронавируса Австрия въведе най-висока степен на предупреждение за пътуване за и от Тирол към други части на страната. 
 
Австрийските власти апелирахакъм гражданите в страната да се въздържат от всички пътувания до провинцията. Пребивавалите през последните две седмици в провинцията са призовани да се тестват, а жителите на Тирол ще могат да напускат територията му само след тест. 
 
В провинцията ще се прилага по-строг контрол, за да се гарантира спазването на мерките на COVID-19, като полицията ще следи за носенето на маска и правилата за осигуряване на разстояние. Влизането в кабинкови лифтове ще е възможно само с отрицателен антигенен тест. 
 
Мерките за Тирол включват и по-строг контрол, като полицията ще следи за спазване на изискванията за носене на маска, правилата на осигуряване на разстояние и ограниченията за излизане. Затяга се контролът на адресната регистрация. 
 
Нова наредба, свързана със специалните защитни мерки срещу разпространението на COVID-19, влезе в сила от днес и за останалата територия на Австрия. Засега тя ще е в сила до 17 февруари 2021 г. 
 
Като по-съществени нововъведения са изведени следните мерки:
•Забраната за излизане ще се прилага само между 20:00 ч. и 6:00 ч.;
•Влизането и извършването на дейности в зони за клиенти в бизнес помещения може да се извършва с маската FFP2, при осигуряване на поне 20 квадратни метра на клиент в търговските обекти. Консумацията на храна и напитки е забранена; 
 
•Фризьорските и козметичните услуги отново са разрешават при определени условия. Клиентите трябва да представят доказателство за отрицателен резултат от тест, при което пробите не трябва да са взети преди повече от 48 часа;
•Места за отдих, сред които басейни, увеселителни паркове, танцови зали, казина, закрити детски площадки и остават затворени; Организираните събития са забранени; 
 
•Разрешава се среща на до четирима възрастни от максимум две домакинства заедно с шест непълнолетни деца. Срещите могат да се осъществяват и в домашни условия, но в личните жилища на семействата, при което трябва да се спазва дистанция от 2 метра и да се носи маска тип „FFP 2“; 
 
Припомняме, че от 10 февруари 2021 г. българските граждани, както и всички други, които пристигат от страни, за които важи предупреждение за пътуване поради пандемията, следва да представят на границата при влизане в страната отрицателен резултат от PCR или антигенен тест, не по-стар от 72 ч. 
 
Ако такива тестове липсват, гражданите са задължени до 24 ч. да си направят в Австрия PCR или антигенен тест. 
 
Срокът на карантината от 10 дни остава, но с възможност за съкращаване след извършване на втори тест (PCR или антигенен) след 5-ия ден от влизането в страната. Денят на пристигане в Австрия се брои като ден „0“. 
 
При нужда от допълнителна информация или съдействие, българските граждани могат да се свържат с посолството на България във Виена в работно време на следния телефонен номер: +43 1 505 31 13 и в извънработно време на дежурен телефонен номер: +43 1 505 64 44.

 .
 
 
 

 

Прочетено 676 пъти Последна промяна от Понеделник, 08 Февруари 2021 22:29
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…