All for Joomla All for Webmasters
Австрия намали срока на издаване на бързия тест, изискван при влизане в страната на 48 часа
Информацията е на българското Външно министерство. 
 
Българските граждани, пътуващи за Австрия, могат да влизат в страната с бърз антигенен тест, направен в рамките на 48 часа, а не както досега – в рамките на 72 часа, преди пътуването.
 
Новото изискване влиза в сила от 11 март 2021 г. 
 
По информация на посолството ни във Виена няма промяна за влизащите в Австрия с документ от PCR тест, като в този случай, както и досега, изследването трябва да бъде направено не по-късно от 72 часа преди пътуването.
 
Ако гражданите, пътуващи за Австрия, не разполагат с документ за проведен тест за коронавирус, те са задължени да си направят изследване в рамките на 24 часа от влизане в страната.  
 
Припомняме, че всички граждани, идващи от рискови региони, сред които и България, трябва да се регистрират до 72 часа преди влизане в Австрия на следния линк: 
 
 
Пътуващите трябва декларират, че ще бъдат в 10-дневна карантина, с възможност за съкращаване след извършване на втори тест (PCR или антигенен) след 5-ия ден от влизането в страната. Денят на пристигане в Австрия се брои като ден „0“.
 
При необходимост от съдействие българските граждани могат да се свържат с посолството на България във Виена:
в работно време на следния телефонен номер: +43 1 505 31 13
 
и в извънработно време на дежурен телефонен номер: +43 1 505 64 44.
 
 .
 
 
 

 

Прочетено 441 пъти Последна промяна от Вторник, 09 Март 2021 18:13
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…