All for Joomla All for Webmasters
Гран Каньонът на Австрия
9 фантастични, но малко познати места за туризъм в Австрия. 
 
Класическа почивка- с басейн, шезлонги и плаж. Забравете! Предлагаме ви не по-малко емоционалните туристически маршрути с много природни пейзажи и навъртени километри из красивата алпийска република: от всяка федерална провинция по едно предложение за незабравимо приключение! 
 
И нека пътешествието започне сега! 
 
1.Австрия също си има своя Гран Каньон. Така наричат Ötschergräben в Долна Австрия. Разходката ще ви покаже най-хубавите стръмни долове, изпъстрени с многобройни водопади, тесни пешеходни пътеки. Отправна точка на маршрута е Naturparkzentrum Ötscher-Basis Wienerbruck. 
 
2.Steinhof
Паркът за релакс и активен туризъм Steinhofgründe се намира в 14-и район на Виена. Той е разположен на 42 хектара площ.
 
Steinhofgründe предлага не само много зеленина и спокойствие, далеч от забързаното темпо на австрийската столица, но и многобройни езерца, блата и поляни.
 
Имайте предвид обаче, че разходките с кучета тук не са позволени. За целта можете да използвате съседния Dehnepark. 
 
До Steinhofgründe можете да стигнете с автобуси 46 А и 46 В. 
Една от забележителностите на Steinhofgründe е църквата Kirche am Steinhof, построена от виенския архитект Отто-Вагнер в югендстил (Jugendstil). Югендстил е немското наименование на стила, който се появява в последните години на XIX век и продължава до началото на Първата световна война. Във Франция е познат като Ар нуво, в Австрия – Виенски сецесион. 
 
Kirche am Steinhof е проектирана от Отто Вагнер за някогашната психиатрична болница Steinhof. 
 
3.Айзенберг, Бургенланд
Лозовите масиви на Айзенберг никак не са за подценяване. Винарите в Бургенланд не са така популярни, както техните колеги на север в Австрия, но предлагат един невероятен сорт старо местно вино - Blaufränkisch, което си заслужава да опитате. 
 
Айзенберг е едно приказно местенце, което е на границата с Унгария и Словакия и  престоят тук може да бъде изненадващо приятен. 
 
4.Долината на пеперудите, Тирол
Тук естествоизпитателите са открили 842 вида пеперуди, а за туристите има прекрасни маршрути.
Разходката може да започне от паркинг Kaiserklamm. 
 
5. Вигензее (Wiegensee), Форарлберг
Eзерото e малко позната забележителност на местността Монтафон (Montafon). С въжен лифт се тръгва от Partenen и се стига на билото на планината. Оттам една горска пътека ни отвежда до идиличното езеро.
По последния участък на обширния маршрут няма да ни съпътстват горски дървета и храсти, а 65 хектара истинско мочурище. Трябва да се следват само и единствено указателните табелки, за да не се загазим. 
 
6.Национален парк Gesäuse в Щирия
Буйни води и разкошен барок ни очакват по този маршрут. Gesäuse e-най-големият и единствен национален парк във федерална провинция Щирия.
 
Паркът ни предлага по-леки и по-стръмни туристически пътеки, спускане по бързеите на реките, а за любителите на културата- е на разположение бароковия манастир Admont
 
7.Bleistätter Moor, Каринтия
Bleistätter Moor е блато, с прелестни гледки и голямо разнообразие на птици и други, и се минава покрай Ossiacher See. 
 
8.Langbathseen, Горна Австрия
Идилия отвъд големите езера. Отвъд Залцкамергут се намират 2 езера Лангбадзее (Langbathseen). 
Кристално бистрите води на първото езеро дори става за питейна вода и за къпане. По-малкото (задно) Лангбадзее е разположено в скално корито, и в изцяло защитена местност. 
 
9.ГолингЗалцбург
Падащите води на Голинг (Golling) са романтични и зрелищни. 76-метровият водопад е идеална излетна дестинация за семейства. Водните маси падат на 2 нива , а също така има и пътека, която е подходяща и за деца.

.

 
 
 

 

 
Прочетено 662 пъти Последна промяна от Понеделник, 19 Април 2021 22:20
Етикети
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…