All for Joomla All for Webmasters
Няма по-добра болница, екип, отношение и атмосфера от тази в Baby Villa в Klosterneuburg

Изповедта е на Деяна Иванова от Виена.

Младата майка изрече крилатата фраза „Аз родих там и двете си деца, бих родила още 5 пъти, толкова съм доволна“, и така вдъхнови много наши сънароднички да изберат раждане в Baby Villa, в болницата в Klosterneuburg. 

 

През 2018 г. изгубих първото си бебенце. Мъката беше огромна, но имах щастието много скоро след това да забременея с дъщеря си. Тогава за пръв път от познат чух за Baby Villa, Klosterneuburg. 

 

Посетих я в трети месец на бременността ми, получих информация кога мога да се запиша и от пръв поглед вече знаех, че това ще е моята болница. Бременността ми беше тежка, изпълнена с постоянен страх, породен от травмата от предишната бременност.

 

Когато се записах за раждане в Baby Villa, Klosterneuburg всичко ми беше обяснено изключително подробно, обстановката беше спокойна и носеше само приятни чувства.

 

За разлика от стреса във Виена - бързо да се подаде заявление, защото няма места,голямата вероятност да не получиш място в болницата, която искаш, в Baby Villa, Klosterneuburg записването се случва след 26- гестационна седмица след изследването за гестационен диабет.

 

Получих час за разговор с анестезиолог плюс час за преглед и мерене на тонове три седмици преди да родя. Дъщеря ми се роди на определената дата, раждането ми продължи 36 часа, и колкото и да беше тежко, в ума ми са останали само прекрасните спомени.

 

В момента в който пристигнах бях посрещната с думите “госпожо Иванова чакахме ви”, след което ме заведоха в една прекрасна стая, която бе обзаведена в любимия ми лилав цвят.

 

Около мен постоянно имаше хора, заредени с позитивна енергия, които ме окуражаваха постоянно, че всичко ще е наред. От персонала ме държаха за ръка, предлагаха ми вода и храна, чувствах невероятна грижа и подкрепа от тях.

 

Главната ми акушерка Анна Мария беше повече от невероятна, помагаше ми с всяко нещо от което имах нужда. Позволиха освен бащата на дъщеря ми, с мен на ражданего да присъства и много близка моя приятелка, без чиято подкрепа нямаше да се справя, за което ще съм и вечно благодарна. След като се роди дъщеря ми, я поставиха на гърдите ми и ни оставиха така близо три часа. Чувствах се щастлива, спокойна.

 

Самото раждане мина тежко - с доста шевове, но лекарите и акушерките бяха професионалисти и се погрижиха прекрасно за мен. Престоят ми в болницата беше 4 дни, стаята беше от хубава по-хубава, имах всичко от което, може да има нужда една родилка- от дрехи до бельо и хигиенни продукти, до памперси, дрешки за бебето и станция за повиване с мивка и затопляща лампа.

 

Храната беше отлична, имаше бюфет, който беше постоянно зареден, вода, чай кафе и още много продукти. Постоянно минаваше човек от персонала да ни провери как сме, имаме ли нужда от нещо, изобщо бях възхитена.

 

По тази причина, когато забременях със сина ми миналата година, за секунда не съм се замисляла за раждане във Виена и избрах отново Baby Villa, Klosterneuburg. На 07.12 рано сутринта в 5:50 отидох в болницата, след като получих силни контракции вкъщи.

 

Акушерката установи, че съм със 7.5см разкритие и направо ме заведе в родилната зала.Тя не беше същата от миналия път, но бе също толкова уютна. Прекрасната ми акушерка - Гудрун беше неотлъчно до мен, правеше ми масаж на кръста, слагаше ми топли компреси, и така раждането напредна много бързо и самото раждане започна само час след пристигането ми в болницата.

 

Благодарение на Гудрун родих сина ми за минути и без никакви разкъсвания и нито един шев. Донесоха ми закуска, помогнаха ми да се изкъпя веднага и ме настаниха в стаята. Имах късмет да съм единствената родилка в отделението и бях обгрижвана с изключително внимание, като принцеса. От персонала идваха при мен с възхищение как съм изкарала вкъщи с такива болки и как съм родила без никакви медикаменти с три родилни напъна. Почувствах се като герой.

 

Имах щастието да разговарям и с българската лекарка д-р Даниела Варадинова. Нея всички я обожават и казаха, че е прекрасен човек и специалист. 

 

Въпреки съществуващите леки ковид мерки в Baby Villa, Klosterneuburg, защото пандемията беше преминала, от персонала позволяваха на дъщеря ми да дойде и да види братчето си, което беше изключително щастие за мен.

 

Чувствах се обгрижвана, обсипана с внимание, но никога тормозена. Всяка сутрин ме чакаше закуска на масата, която внасяха толкова тихо, че не успявах да ги чуя. Прегледите на бебето и двата пъти бяха много компетентни, показаха ми изключително много неща, получих много информация.

 

Освен прекрасните спомени, благодарение на това, че болницата има личен фотограф, имам невероятни снимки и на двете ми дечица, което е спомен за цял живот.

 

Винаги ще препоръчам тази болница на всяка бременна, която пита къде да роди, защото за мен няма по-добра болница, екип, отношение и атмосфера от тези в Baby Villa в болницата в Klosterneuburg.

 
Прочетено 999 пъти Последна промяна от Петък, 21 Април 2023 16:48
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…