All for Joomla All for Webmasters
От 1 до 23 юни започва фестивалът "Ние сме Виена" (Wir  sind Wien)
Тази година фестивалът "Ние сме Виена" празнува своята петнадесета годишнина.
 
Във Виена изкуството е на правилното място и в правилното време. Всяка година от 1 до 23 юни фестивалът "Ние сме Виена" (Wir  sind Wien) предлага разнообразна културна програма във всички райони на австрийската столица. 
 
Новото мото на фестивала илюстрира целта, която си поставят организаторите: Изкуството е на правилното място в правилното време! "Ние сме Виена" означава достъп до култура и изкуство на всички граждани – без значение от социалния, икономически и етнически произход на хората в града, както и различните религии и начин на живот.
 
Тази година фестивалът "Ние сме Виена" празнува своята петнадесета годишнина. Организаторите канят всички желаещи на своеобразно арт пътешествие из Виена. В продължение на 23 дни жителите и гостите на града могат да се насладят на над 80 представления от различни жанрове, съобщи международният пресофис на община Виена.
 
Фестивалът започва на 1 юни в 1-ви район и завършва на 23 юни в 23-ти район. Концепцията на събитието се основава върху идеята за създаване на културна програма за всички във Виена. Входът за всички събития е безплатен, което гарантира, че наистина всеки желаещ може да посети фестивала.
 
 
Организаторите се надяват, че и тази година много виенчани ще открият по нещо ново в града си - нови интересни места или нов, непознат досега творец. Фестивалът кани гостите на литературни четения в парка или на класически концерт рано сутрин преди работа.
 
Програмата е разнообразна и иска да подчертае разнообразието на Виена. Освен концерти и театрални представления в програмата са включени и тематични екскурзии из австрийската столица. Стъпките на много гениални композитори са отеквали по улиците ѝ, а велики музиканти и днес гастролират на престижните сцени на всепризната столица на музиката.
 
Но Виена от 80-те години на миналия век е и градът на Фалко – може би най-известната поп звезда на Австрия. Затова една от обиколките из града е посветена на именно на него.  
 
Безспорно Виена е градът на музиката. Виена е Моцарт, Бетовен, Малер и Щраус. Хората идват във Виена, за да учат и да се докоснат до класическата музика или да я опознаят по-добре. Никой друг град в света няма толкова много музикални традиции.
 
"Ние сме Виена" иска да продължи тази традиция и в същото време да създаде своя собствена. Организаторите на фестивала искат да направят класическата музика достъпна, да я пренесат от концертните зали при обикновените хора.
 
За това помага дългогодишното сътрудничество с музиканти от Виенския симфоничен оркестър и с преподавателите и студентите от Виенския университет за музика и изкуство (MUK). 
С цялата програма на фестивала може да се запознаете тук.
 

 

 
Прочетено 372 пъти Последна промяна от Четвъртък, 18 Май 2023 10:43
Етикети
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…