All for Joomla All for Webmasters
Нямате личен лекар в Австрия. Къде да се лекувате?
В поредица от статии ще ви запознаем отблизо с някои от най-посещаваните болници на Виена. В Австрия нямате личен лекар, а ви се налага лечение, 
защото напр. имате висока температура  и грипоподобни оплаквания. Какво  да направите? Една от възможностите е да се обърнете към AKH –Виена, или в областните области - напр. LKH- Грац, ако живеете там. Няма да ви върнат, но ще ви напомнят, че болницата обслужва много по-сериозни случаи. 
 
Друга възможност е да потърсите Аllgemeine Ambulanz (Кабинет обща медицина) на други болници. 
 
Като напр. в болницата Krankenhaus der Barmherzigen Brüder (http://www.barmherzige-brueder.at/site/oesterreich/aktuelles), чието име в превод означава Болница на Милосърдните братя. Затова и тяхно лого е нарът - символ още от древността на човешката и божествената любов, но и на безсмъртието.
 
Болници  под това име има в цяла Австрия и са 7 на брой : Виена, Линц, Залцбург, Грац, Айзенщадт, Клагенфурт и Санкт Вайт ан дер Глан 
 
Във Виена 
Във Виена  Аllgemeine Ambulanz ( Кабинет обща медицина) работи от 7 до 13 часа, след което  на разположение остава   Notfallаmbulanz (Спешен кабинет). 
 
Посетете кабинета, ако имате проблем и с рецептата от България, напр. ако не ви я признават тукашните аптеки.
След кратък разговор с лекаря и безплатно ще ви бъде предписан необходимия медикамент.
 
Имайте предвид, че болницата на Милосърдните братя  във Виена няма родилно отделение, както и кожен , детски кабинет, както и травматологичен кабинет. Тя разполага с 411 легла и  други специализирани кабинети ( УНГ, очен, неврология и т.н.), отделно кабинет за хора с увреден слух , като се  обслужват и пациенти с множество увреждания.
 
В Линц,  Залбург  и  Грац 
В Линц, Залцбург и Грац Аllgemeine Ambulanz  в класическия смисъл на думата няма, но ако се обадите по телефона, ще бъдете веднага свързани със Notfallаmbulanz . След като споделите оплакванията си, най-вероятно ще бъдете поканени на преглед. 
 
В Залцбург
Болницата Krankenhaus der Barmherzigen Brüder (http://www.barmherzige-brueder.at/site/salzburg/home)разполага с 235 легла за различните отделения ( вътрешна медицина, урология, гинекология и др.) Лечебното заведение е известно и с това, че тук се намира единствената Пластична хирургия в провинция Залцбург. 
 
В Грац
Болницата Krankenhaus der Barmherzigen Brüder (http://www.barmherzige-brueder.at/site/graz/home)се помещава в 2 отделни сгради и разполага общо с 487 легла, с първи и единствен кабинет за хора с увреден слух в региона, и още 9 отделения.
 
В Клагенфурт
Тук лечебното заведение, което е под егидата на ордена Barmherzige  Brüder,  се нарича Krankenhaus der Elisabethinen.(http://www.barmherzige-brueder.at/site/ekh/home
Към всяка болница орденът е разкрил и аптека за удобство на пациентите.
 
Не се изненадвайте от това, че в  болниците  на много места имат поставени големи свещи в стъкленици. Те се палят, когато почине пациент от отделението, в петък в 15 ч. ( денят на кръстната смърт на Христос) и в неделя,  когато започва литургията. 
Лечебните заведения се славят и с големите и уютни паркове, в които при хубаво време пациентите да се разходят. 
 
Влиятелният католически орден е пионер в създаването на болници по света, а от 400 години е открил и подържа лечебни заведения в цяла Австрия. Болницата във Виена отваря врати в далечната 1614 г., една година по-късно се създава и болницата в Грац . Тяхната грижа за човека се изразява не само като грижи за тялото, но и за душата. В техния фокус на медицинските грижи са обхванати и хора , които страдат от различни зависимости- алкохолици, наркозависими, а също и безпризорни. 
 
И накрая, кой е Йоханес фон Гот, създател на ордена – португалец по рождение, който става мисионер в Гранада (Испания) и налага нови стандарти в грижата за болните.
 
Константин Димов
 
Прочетено 4497 пъти Последна промяна от Сряда, 20 Март 2019 07:50
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…