All for Joomla All for Webmasters
Сайонджи масаж в Австрия. Защо не ?
Веска Александрова от Инсбрук ни разяснява всичко за Сайонджи масаж в рубриката ” По-здрави”.
Визитка:
Веска  Александрова живее в Инсбрук, иначе е от Видин. Сред квалификациите й са  Йога Инструктор, Пилатес Инструктор, Сайонджи- масаж, Иумейхо терапевт, Мастер Рейки , Биоенерготерапевт , Тета лечител , Сила+ Рейки лечител , Отваряне на Акашовите записи и работа с Ангелите .  Всички техники са придобити след  заболяване и последвалото въстановяване в продължение на 5 г. с помощта на алтернативната медицина и Себепознанието и пътят към Духовното извисяване .” Не е лесно , но няма връщане назад , всяка болка е вик на тялото и душата , да обърнем внимание на това какво иска тя . Ние сме душа, облечена в тяло, и нарушеният баланс между дух душа и тяло , води до заболяване”, посочва Веска Александрова.
 
 
-Г-жо Александрова, какво е за Сайонджи масаж и Иумейхотерапия?
 
Масажната техника е създадена от Масйуки Сайонджи, който е роден през 1943 г.в Токио. Той е директор на Международния институт по профилактична  и превантивна медицина. В младежка възраст учи в Търговския факултет на Университета Мейдзи, но междувременно прекъсва следването си. Докато преподава китайски език и калиграфия, Сайонджи се запознава с Оно Хидеказу, изследовател по възстановителна терапия по Шаолин - бойно изкуство, който го обучава на своите умения. После Сайонджи влиза в японското училище по терапия за ръчен масаж, където по-обстойно изучава теорията. След дипломирането си, прилагайки някои методи и на народната медицина,
той създава оригинален лечебен метод „хълбочно-изправяща притискващо-разтриваща терапия",  като по този начин систематизира природното лечение.
 
Под негово ръководство японското Дружество по „хълбочно-изправяща притискващо-разтриваща терапия" постига очевиден успех.
 
Методите, които целят връщането на човека към Природата са природните лечебни методи: те са прости, защото законите на Природата са такива. Не са необходими сложни апарати и компютри. За да се излекува човекът, често е достатъчно едно по-дълбоко разбиране на Природата, как тя функционира и как човекът, който е частица от нея функционира. 
ИУМЕИХО е един от най-ефикасните природни лечебни методи и това означава технически прийоми, които връщат човека към Природата. Затова лечебните ефекти на ИУМЕИХО са толкова добри, че понякога изглеждат като чудеса. Това е само едно по-задълбочено познание на Природата. Ние трябва по-дълбоко да разузнаем Природата и самите нас, защото най-добрият лекар е в Природата и вътре в нас . 
 
-Защо наричат Сайонджи масажа"Божествен"? 
 
Наричат го Божествен японски масаж , защото има за цел да запали онази Божествена искрица във всеки човешки организъм  за самовъзстановяване и самоизцеление. Всеки от нас го притежава, но повечето от хората не желаят да поемат 100% отговорност за собственото си здраве и живот. 
 
-Този масаж е чисто медицински, а не просто за релакс? 
 
Това не е масаж за релакс , човек се чувства като прероден , бих го нарекла чудо  от личен опит . Не бих казала че е чисто медицински , той е по-скоро природна техника за възстановяване  на жизнените сили на организма . Всеки може да се научи на него, стига да иска и да го влече служенето в полза на хората, а не комерсиалното.  Защото това качество в характера не у всеки човек е развито. 
 
-Как се провежда Сайонджи масажа? 
 
Самият масаж се прави на пода върху дюшек за гимнастика не по дебел от 10 см. Пациентът е облечен със блуза с дълъг ръкав  и удобно широко долнище на анцуг. Масажът продължава от 45  до 120 мин. в зависимост от конституцията на тялото.Всеки човек е различен и ако едно тяло се нуждае от масаж в продължение на 45 мин., то друго може да се нуждае от 90-120 мин. 
 
-Кой страдат повече :мъже или жени от тазово изместване?
 
Всеки човек страда от изместване на тазобедрените стави,  един повече, друг по малко , зависи от степента на изместване при раждането,  от начина на живот, от стойката на седене, от походката, от професията, от душевното и емоционалното състояние на човека. При мъжете се появява по един начин, от тежък физически труд, от голямо натоварване, от неправилно седене и продължително зад волана, от целодневно стоене на крак. А при жените се проявява най-често след тежка физическа натовареност и след раждане.
 
-Защо се появяват  тези оплаквания и кога?
 
Най-честите оплаквания при тазовото изместване , са болки в кръста и тазобедрените стави. Самото изместване ни кара да защитаваме инстинктивно изместената страна и да натоварваме другата страна. Тогава се получава и другият симптом - болките в кръста и изместването на гръбначните прешлени като това изместване става с времето по- голямо, болките могат да бъдат от умерени, тъпи и силни, до постоянни, до състояние да не се търпи, казано разговорно.
 
Острите кризи се появяват в момент на резки движения или след 1-2 дни на положен тежък физически труд. Тогава при някое движение се отваря между дисковото пространство и при изправяне се получава прищипване на нерв, или дискова херния. 
 
Тазовото изместване се получава още при самото раждане на човека. Сега много раждания стават със  секцио, но преди, когато раждането е ставало предимно по нормален път самото разтваряне на таза при майките не винаги е идеално. Затова се получава и изместване на тазобедрените стави: 1 на 1000 000 са се раждали с нормални тазобедрени стави. 
 
За появата на симптомите и болките няма значение или определена възраст кога ще се появят .Те могат да се появят и при деца , и при млади хора и  вече в напреднала възраст -  зависи от изместването на тазобедрените стави и до каква степен има физически показатели. Където има прищипване на нерв и напрежение в тялото, то неминуемо има засегнат в тази област на тялото и вътрешен орган . 
 
-По какво може масажистът да познае дали има изместване и къде е проблема при пациента? 
 
Факт е, че между 1000  души трудно се намира поне един със съвсем нормален таз. При почти всички хора хълбочните стави са повече или по-малко раз1местени. Поради разместването на хълбоците изкривеният гръбнак притиска нервите и причинява смущения във функциите на мускулите, ставите и вътрешните органи. Разместването на хълбочните стави е главната причина за болката в хълбока и раменете и болестите на вътрешните органи, от които страдат много хора.
 
Хълбочно-изправящата притискащо-разтриваща терапия е лечебен метод за изправяне костите на цялото тяло, отпускането на неговите мускули и съединителна тъкан и радикалното премахване на болести, причинени от разместванията на тазовите кости, които са център на тялото.
 
Методът, притежавайки предимствата на различни видове масажи, намества и фиксира костите чрез теглене, изправяне и вертикален натиск и така се постига висок лечебен ефект.  Засегната е лумбалната област на тялото, наречена "талия".
 
Остът на тялото - кръста, наречена на няколко езика "пивото", е най-чувствителна към изкълчванията. Около нея или с нея се върти горната половина на тялото. Масажистът най-напред трябва да постави диагнозата въз основа само на наблюденията, като уточни коя част на тазовата, раменната и гръбначната област са засегнати.
 
Изходното правило е доколко е спазена симетрията. При прав стоеж човешкото тяло е почти симетрично по отношение на вертикалната линия, следваща гръбнака. При здрав организъм тази вертикална линия се пресича с раменната и хълбочната, с които образува прави ъгли. Всяко изкълчване нарушава тази симетрия. Тези ъгли, вляво или дясно, стават остри или тъпи. Едното рамо е по-високо от другото, единият хълбок е по-висок от другия, единият крак е по-дълъг от другия - при всички случаи сравнително. 
 
Диагнозата се поставя лесно и когато се установи нарушение в симетрията на ходилата, ръцете, лицето, в легнало или седнало положение, при различни движения на очите и др. Само един от тези признаци е достатъчен за становището на масажиста.
 
Към нея може да се прибави и втвърдяването на мускулатурата в засегнатите участъци.Относно общия брой на сеансите М. Сайонджи препоръчва да не се прекъсва при първите неуспехи. Различните организми реагират индивидуално. Има случаи, когато само 2-3 сеанса са достатъчни, а при други са били десетки й са се увенчали с успех. Всичко това се извършва точно по определен ред, да не се изпусне необработен участък. Масаиуки Сайонджи е разработил самотренировъчна масажна гимнастика. Това са 48 упражнения - лечебна физкултура за самомасаж. 
 
-След колко време започва да действа масажът Сайонджи? 
 
Масажът действа веднага, чувства се прилив на енергия, топлина, лекота и отпуснатост, намаляване на болките  или изчезването им. Имала съм пациенти, който  заспиват по време на масажа , а други дори могат да се отпускан достатъчно, за да усетят ефекта .
 
Зависи кои с каква нагласа идва при мен за масаж. Много е важно доверието, което пациентът показва към самия масажист. Ако няма доверие и отпускане, няма и добър резултат. Най-вече трябва да се разбере, че в процеса са ангажирани и двете страни. Аз лично препоръчвам да се направят 10 масажа като първите 3 са през 2 дена, а другите се разреждат, докато се завърши курса .
 
Масажите могат да се правят и превантивно, 2 пъти годишно, за да не се стига до болници, кризи, или пази боже, операции. 
 
-Как да познаем добрия Сайонджи  масажист?
 
Първото нещо е излъчването, което има масажистът, да ви приеме с готовност, да усетите желание да помогне, а не да ви гледа в ръцете колко ще му оставите. Да ви прегледа и да ви уведоми какви са изместванията и какви възможности има за лечение , да ви предложи и да ви направи програма на лечение, съчетана с гимнастика и здравословно хранене. И най вече, да ви накара да му се доверите. Защото без доверието между лечител и пациент няма ефикасно лечение. 
 
-Защо станахте Сайонджи масажист? 
 
Бях много болна , едва се прибрах от Гърция от гурбет, не можех да гледам, да ям, оглушах с едното ухо на 100% и не можех да вървя, с две думи, получих Мениеров синдром след силен стрес. Тогава след болнично лечение, бях при майка ми на възстановяване.
 
Там, през няколко улици имахме един съсед -чичо Владо, който беше самоук, чакракчия му казват по старому. Та бях помолила майка ми да го потърси и да се разберем  да отида при него , ако може да ми помогне.Но се оказа, че само преди 20 дни се е споминал. Тогава си обещах, че ще намеря курс и ще го изкарам, за да помагам на себе си и на семейството ми , а и на други хора.
 
Не предполагах, че ще ме завладее до степен на професия. Но това е Сайонджи масажист - или го носиш в себе си или не , трябва да си готов да работиш при различни обстоятелства , и да си на разположение винаги. Аз не мога да кажа на човека срещу мен: „Не сега , изморена съм, или ела утре”. Всеки идва с болката си , и се чувстваш длъжен да го приемеш, след като се нуждае от твоята помощ , и се доверява на теб, и оставя здравето си в твоите ръце. На мен ми бяха необходими 8 масажа за 3 седмици за пълно здравословно изцеление ! 
 
Контакти с Веска Александрова:  Facebook- Veska Aleksandrova, страницата й във Facebook - Баланс и Хармония, Skype: veska6610 , tel. 00436776/ 616/510/15 , 004368861126972 . Можете да й пишете : ogledalonatialoto.alle.bg 
 
Прочетено 2279 пъти Последна промяна от Неделя, 07 Април 2019 19:05
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…