All for Joomla All for Webmasters
Първият котдом в Балчик се нуждае спешно от нов покрив

 

Топла зима за мъниците от коткодома в Балчик. 

След много работа през пролетта и лятото, първият коткодом в Балчик е вече факт и работи на пълни обороти.

 

В момента в него имаме около 40 спасени котенца, основно отгледани от изхвърлени новородени или прибрани и лекувани след тежки травми и заболявания поради живота си навън. Пригодихме и дворно място за кученца в беда и вече зарадвахме няколко с първия им истински и сигурен дом. Десетки животинки бяха осиновени през изминалите месеци, докато градихме нашия коткодом.

 

Зимата обаче ни изправя пред нови предизвикателства, разказват Христа Маринова и Петър Добрев от "Fluffy Paws of Bulgaria”. Въпреки сериозния ремонт, който извършихме, зачестяващите валежи ни изненадаха неприятно - оказа, че покривът на коткодома тече и се нуждае от основен ремонт.

 

Нуждаем се от средства за спешен ремонт на покрива, за да могат котенцата да живеят в топла и суха среда и през следващите месеци, а също и да осигурим сушинка на кученцата на двора. Влагата може да съсипе много от условията, които се постарахме да създадем за обитателите на дома и трябва час по-скоро да спрем нейното разпространение. 

 

Даренията, които получаваме, едва ни стигат за ежемесечните разходи по хранителните и хигиенни консумативи за животинките ни, а отделно имаме неплатени сметки в 4 клиники, които дълго лекуваха по-тежките ни случаи.

 

Затова се нуждаем от 5000 лева, които да вложим директно в ремонт на покрива, който да бъде качествено и надеждно направен, за да не ни създава повече проблеми. 

 

Ние сме малък екип от доброволци, който обожава животните и отделя цялото си свободно време, да се грижи за бездомничетата. Често откликваме на сигнали за бедстващи котки из цялата страна, поради което имаме пострадали животни от София, Варна, Бургас, Стара Загора и др.

 

Към момента само за скромните две години дейност имаме спасени, лекувани и щастливо задомени над 150 котки, както и десетки кучета, а кастрираните бездомни и върнати на познатите им места животни дори не могат да се преброят.

 

Дейността ни може да проследите на фейсбук страницата „Fluffy Paws of Bulgaria“, където ще дадем и пълен отчет за бъдещата работа по покрива. 

 

Нека не оставяме зимата да съсипе безопасния пристан, който създадохме за котенцата на Балчик! 

 

Можете да помогнете по следните начини:

-Чрез дарение по банков път до:
сдружение "Малките големи", IBAN: BG75STSA93000027575937

-Чрез Revolut: на тел. номер 0884161333
-Чрез PayPal: paypal.me/MalkiteGolemi

- може и да закупите нещо благотворително от нашия онлайн базар: https://fluffypawsofbulgaria.groovekart.com/

- със СМС на номер 17 777 с текст DMS KOTE с латински букви!

 

Чрез Platformata.bg  можете да изпратите своето дарение тук.

 
Прочетено 242 пъти Последна промяна от Четвъртък, 08 Декември 2022 19:17
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…