All for Joomla All for Webmasters
Новата болницата в Панагюрище - с българо-австрийски капитал
МБАЛ „Уни Хоспитал“ е специализирана в лечение на онкологични заболявания и досега в нея са вложени 92 млн. лв. 
Свръхмодерната болница поставя Панагюрище на здравната карта не само в България, но и в Югоизточна Европа. Иначе основният инвеститор в нея е медодобивното дружество "Асарел - Медет", което е смесена българо-австрийска собственост. За пръв път в България в сферата на здравеопазването се реализира такъв проект чрез публично-частно партньорство, което обединява „Асарел-Медет“АД, Община Панагюрище и над 100 лекари, специалисти по здравни грижи и немедицински персонал. 
„Уни Хоспитал“ има 19 клиники и отделения, и 8 диагностични структури. Функционално свързаните звена в лечебното заведение осигуряват навременна и висококвалифицирана помощ – от спешното отделение през бързата и модерна диагностика до компетентното и високотехнологично лечение с най-новите световни методи. Апаратурата в лечебното заведение е от последно поколение и позволява да се осъществява комплексен подход при лечението на болните и чрез мултидисциплинарни екипи.
В „Уни Хоспитал“ работят двата най-модерни в България и Югоизточна Европа мултимодални линейни ускорителя - последно поколение TrueBeam, единият от които с приставка Edge и с програма Calypso.
Хирургичният комплекс е оборудван с първата за България и Югоизточна Европа хибридна операционна зала с роботизиран ангиограф. Разполага с уникална микробиологична лаборатория, която позволява най-бързата диагностика и адекватно лечение. Медицинският и немедицинският персонал е над 700 души.
„Уни Хоспитал“ бе официално открита на 11 юни, но вече е отличена с  приза "Медицински „Оскар” за иновации на Националните медицински награди `2016.  
Медицинското заведение има своя комуникационна система с всички външни партньори и консултанти в САЩ, Германия, Австрия, Турция. 
В момента за трети пореден месец проф. Кристиян Манеголд от Хайделбергския университет, Германия  консултира пациенти в МБАЛ „Уни Хоспитал“. Началникът на отделението по медицинска онкология в болницата в Панагюрище д-р Росица Кръстева, заедно с германския онколог определят лечението на пациенти със злокачествени заболявания на белия дроб. Двамата специалисти са категорични, че в основата на успешния лечебен процес е ранното диагностициране и навременното и правилно определяне на лечебния план.
 
Каре:
Международни авторитети от най-голямата университетска болница във Виена през декември 2015 г. посетиха Панагюрище.
Проф. Венцислав Петков, д-р Лео Аурбах и д-р Михаел Хефнер бяха на посещение тук и се запознаха с болницата, която се проектираше. Управителят на инвестиционното дружество  „Асарел Панагюрище Здраве” , което е собственик на болницата д-р Борислав Ацев представи на гостите проекта, с който се изгражда модерен високотехнологичен болничен комплекс с онкологичен център и комплексна многопрофилна дейност в Панагюрище.
Д-р Венцислав Петков, който е завеждащ отделението по белодробни болести в университетската болница във Виена през 2014 г. е лекуващ и наблюдаващ лекар на първия българин с присаден бял дроб във Виена.
Д-р Ауербах е специалист по акушерство и гинекология, основател и директор на Клиниката за допълнителна медицина по акушерство, а от 2006 година насам – шеф на поликлиниката за доброкачествено заболяване на гърдата в Катедрата по гинекология Виена General Hospital Special, Медицински университет във Виена. 
Д-р Хефнер е специалист по гастроентерология и хепатология, фокусът на клиничната му дейност са заболяванията на храносмилателния тракт.
 
Прочетено 2384 пъти Последна промяна от Четвъртък, 20 Октомври 2016 17:57
Етикети
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…