All for Joomla All for Webmasters
Пет  минути пеене на ден за тонус
Разработени са методи, които третират заекването чрез пеене и спомагат за подобряване на дикцията. 
Музикотерапевти от Залцбург отдавна се вълнуват от това как това изкуство може да повлие на човека в болнично легло. Но колегите им от „Уроци с музика и слово” предлагат 10 изпитани съвети за това как с музика да поддържаме тонус, добро настроение и здрав имунитет. 
 
 
1. Пеенето изпраща на тялото "правилните" вибрации, които повишават нашата жизненост; 
 
2. По време на пеене в човешкия мозък се изработват специални химични елементи, които ни помагат да усещаме чувство на мир и радост; 
 
3. Пеенето подобрява кръвообращението в областта на гърлото, което има благоприятен ефект върху гласовите струни, сливиците и многобройните лимфни възли в гърлото и следователно значително увеличава локалния имунитет (с други думи, по-рядко се разболяваме от настинки); 
 
4. Подобряването на кръвоснабдяването по време на пеене води до активизиране на мозъчната активност. Мозъкът започва да работи по-интензивно, паметта се подобрява, всяка информация е по-лесна за възприемане. 
 
5. Пеенето е много полезно при белодробни заболявания, тъй като като е дихателна гимнастика, която насърчава развитието на гръдния кош, правилното дишане, и значително намалява броя на остри белодробни състояния. 
 
6. С редовно пеене, нивото на имуноглобулин и хидрокортизон, които са признаци на добър имунитет, се увеличават в тялото; 
 
7. Разработени са методи, които третират заекването чрез пеене и спомагат за подобряване на дикцията; 
 
8. Пеенето се използва дори и в борбата срещу наднорменото тегло: понякога на прекомерно пълните хора се предлага, когато изпитват чувство на глад вместо да хапнат да изпеят две или три песни. 
 
9. Пеенето подобрява кръвоснабдяването в областта на главата и като цяло подмладява организма, освен това  състоянието на кожата се подобрява. 
 
10. Ето защо експертите се препоръчва да се пее най-малко 5 минути на ден, приравнявайки пеенето към физическите упражнения. 
 
За всички, които се интересуват от музикотерапия могат да зададат своите въпроси в Австрия на тел.01/ 877 44 48 - "Musik&Schmerz".
 
Прочетено 1113 пъти Последна промяна от Вторник, 26 Ноември 2019 21:21
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…