All for Joomla All for Webmasters

Последни статии

  • Новини
  • Интервюта
  • Алтернативни терапии
  • Ветеринарна медицина
  • Био
  • Рехабилитация и СПА
  • Съветник
Януари 15, 2020
0
Vierbeiner Tierarztpraxis е много обичана от виенчани. Ветеринарната лекарка Аглая Керман (Mag. Aglaja Kermann) е един от съсобствениците на
Ноември 27, 2018
0
Първо интервю за българска медия на проф. Минков, водещ детски специалист и онколог в Австрия, шеф на детската клиника по неонатология,
Тълкуването на една от най-популярните детски приказки е на д-р Олаф Кооб, известен лекар в Берлин. До времето на пубертета,
Един виенски сладкодумник разказва... Епизод 13   Малки егоисти или верни приятелчета?    Имаше едно време, в което бях много
Януари 14, 2020
0
При записване са предвидени специални отстъпки за участници от Югоизточна Европа, НПО и студенти. От 29 до 31 март 2020 г. в зала Гьосерхале във
Д-р Анелия Хохвартер ще представи отново дарителската кампания пред 800 лекари в Шладминг. Известният ски курорт и миньорски град Шладминг в Щирия,
Януари 19, 2020
0
Един репортаж на Maria Kapeller за Reise Special на австрийския в. „Куриер” . Изданието бе разпространявано в рамките на Ferien
sanusetsalvus.com

sanusetsalvus.com

Email: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Един репортаж на Maria Kapeller за Reise Special на австрийския в. „Куриер” . Изданието бе разпространявано в рамките на Ferien Messe 2020 - най-голямата туристическа борса в Австрия, която всяка година събира представители на туристическия бранш от цял свят. Тази година на изложението присъстваха 800 изложители от 80 държави като в центъра на вниманието бе Доминиканската република. 
 
Олющени фасади до блестящи стъклени кули. Столицата София е всичко друго, но не и с еднакъв стил на застрояване. Точно това обаче привлича туристи.
 
Стойко Ангелов се оплаква:„Вижте навън, тротоарът е разбит. Но не ме разбирайте погрешно, аз съм роден в София, обичам да живея тук и сега всичко е по-добре, отколкото преди 10 години. Но трябва още много да се направи.”
 
39-годишният мъж по професия е бил актьор и години наред се е изявявал на различни театрални сцени. „Това е професия при която се работи в тежки условия. Една сутрин просто не отидох повече на работа. И сега съм в собствения си магазин. Това бе моя мечта”, разказва той. 
 
Ангелов е притежател на магазин за малки порцеланови изделия, който се намира в една от уличките встрани в центъра на София. В съседство има хостел, Сo-working- Space (споделени работни пространства) и няколко кафенета и ресторанти. 
 
Когато комунистическата система се срути като къща от карти през 1989 г., Ангелов бе ученик. Фабриките бяха амортизирани, държавата бе във фалит и никой не знаеше как точно функционира пазарната система.
 
Днес пък властва турбокапитализмът. Търговското сърце на София се удря в пешеходния булевард Витошка: тук има магазини за всеки джоб, хубави пицарии, които работят по 24 часа в денонощието, ресторанти за суши и модни барове, често един след друг. 
 
Останалата част от центъра на града е с много силно подчертани улици за пазаруване, офиси, ресторанти, за които всички говорят и паркове, изпълнени с хора до късно през нощта.
 
Навсякъде се чува чалга - българската поп музика, която се разви след разпада на системата. На другия полюс: музеи в исторически сгради, православни храмове с куполи, сгради с олющени фасади, павета, изтъркани от ходене по тях, носталгични трамваи. Този специфичен „дъх” на София, микс от ново и старо, на древно и ново начало действа ободряващо на гостите й. 
 
Докато собственици на магазини като Ангелов се възмущават от запуснати къщи и разбити тротоари, то чуждестранните туристи се радват на една дестинация, която  е далеч от еднаквостта на много столици и свръхпосещаемост.
 
Не само туристи, но и имигранти настъпват към София. „В Португалия ще печеля по-малко и ще имам повече разходи”, обяснява един 26-годишен португалец, който работи тук като дизайнер на компютърни игри.
 
В момента българската икономика се движи нагоре. През 2018 г. тя отчита ръст от 4 на сто и данъци, които не се покачват, което води инвеститори в града. IT-секторът бележи бум, международни концерни печелят от ниски разходи и добре обучени сътрудници. Образованието е наследство от комунистическата система.
 
„Бившите управляващи не искаха хората да учат повече в специалности (като философия, психология и др. -б.м.), които развиват духа, за да не се създават критици на системата. Затова хората бяха обучавани в технически и математични дисциплини, и правеха компютри за СССР”, обяснява Деян Цуятску. 
 
Той от години води туристи по маршрути, свързан с периода на управлението на комунистическата партия (бившия Партиен дом-б.м.) и Националния дворец на културата (НДК)- днес място за концерти и за срещи.
 
И докато на някои от жителите на София не им харесват такива „комунистически турове”, то за други това може да са много научаващи екскурзии за българската история / https://redflatsofia.com/. Може да се посети още и Музеят на социалистическото изкуство - https://nationalgallery.bg/. Други възможни маршрути могат да се разгледат на https://freesofiatour.com/ и  https://visitsofia.bg/bg/. 
 
Става ясно също, че проблемите днес се коренят в миналото. София се намира в един преход от комунизъм към капитализъм. България е най-бедната страна в Евросъюза. В зависимост от източника, средната работна заплата е между 400 и 600 евро.
 
В разговор с жители на София много бързо се повдига темата за корупцията и обвързаността между политика, икономика и медии, които се случиха след смяната на системата. Възрастното население страда от ниски пенсии, докато младите предпочитат да емигрират в чужбина.
 
Докато в София правят впечатление добре облечени хора, които пият питиета в модерни барове, то на другата крайност са жени с бръчки, застанали на улицата и продават цветя.
 
След промяната изкуството и културата трябваше да се открият отново и да се етаблират. Особено бяха засегнати литератори и издатели. Много книжарници в София трябваше да затворят. Бизнесът се прехвърли за известно време на улицата. След преврата през 1989 г., книгите на площад Славейков бяха единственото място, където търговията успяваше.
 
Хората бяха гладни за литература, разказва Моника Чалъкова. 24-годишното момиче следва „Книгоиздаване” в Софийския университет. Търговията с книги втора ръка заради ремонта на площада трябваше да смени мястото си, но сега пак се създадоха постоянни сергии. Но книгите, сравнено със заплатите, които се изкарват, са скъпи. И библиотеките имат орязани бюджети, за да купуват нови заглавия. 
 
Така преди 4 години се създаде един различен проект/ http://www.chitalnyata.bg/. „Сдружение за градски читални” убеди Столична община да реставрира един изоставен павилион в Градската градина на София. Днес стъкленият павилион блести отново.
 
Проектът за който и Моника Чалъкова работи, е модерна градска читалня и алтернативен център за туристи. Концепцията е, че всеки, който дари поне една книга, получава безплатен достъп за четене до други – за момента над 6 хил. книги. Оттогава практиката да се подарят книги е толкова голяма, че с тях други библиотеки в София и страната също се захранват. 
 
Отскоро туристи могат да резервират литературни турове, водени от местни писатели. В София, 30 години след края на комунизма, хора като Стойко Ангелов сбъдват своята мечта и стават със самостоятелен бизнес.
 
Проекти като „ ЧитАлнЯта „ показват как града се организира отвътре. Въпреки, че според Ангелов някои неща се случват бавно, той обича София и гледа към бъдещето, изпълнен с надежда. И за Моника Чалъкова е ясно, че нещата стават по-добре, но трябва още много работа.
 

 

Лекари и пациенти отново припомнят историята на австрийския педиатър. 

Любов във Риби

Астропрогнозата е на Руслан Борисов- Азарей. 
Vierbeiner Tierarztpraxis е много обичана от виенчани. 
Пикът се очаква да е в края на февруари. 

Астрологична книга

На 9-11.11.2019 г. във Варна се проведе първата в Европа общоевропейска конференция по Астрология с тема: "От Древната астрология към Висшата съвременна астрология". 
 
Всеки може да си закупи книгата на конференцията, която включва всички публикувани доклади на оригиналния им език и на български език. Тъй като има видео запис от конференцията с всички, лекции, дискусии и отговори на въпроси, този пълен тридневен запис може също да се закупи.Снимките към поста показва съдържанието и някои лекции от книгата.
 
Съдържанието на книгата и видео файловете включва:
 
- "Физика и философия на Астрологията. Научният смисъл, същност и произход на астрологичното явление във Вселената", Филип Филипов. Докладът за първи път прави пълен систематичен обзор на научните теории и доказателства относно Астрологията. Представена е физичната обосновка и теория базирана на квантовата физика и фракталната математика, като са ликвидирани отрицателните доводи срещу астрологията от гледна точка на Философия на науката и то с конкретни примери, доводи и доказателства. 
 
- "Астрологията в хода на времето или смисълът на астрологията в огледалото на развитието на нейните съвременни", Волфганг Томзиц. Един от най-добрите астролози на Австрия прави пълен хронологичен анализ на астрологичното развитие и показва възможните тенденции в настоящето. 
 
- "Вавилонският астролаб - астрологичната система на първия Хермес", Румен Колев. Даден е анализ, датировка, превод и тълкуване на най-старата астрологична книга, датирана на 7500 г. 
 
- "Божественият Птолемей", Лучия Белиция. Докладът прави обзор на творчеството на Птолемей - един големите антични астролози. 
 
- "Австрийският хороскоп според Сандор Белшак с точни събития в текущите процеси", Бригите Щробеле. Президентът на най-старата Европейска астрологична организация представя хороскопа на Австрия с много карти и примери. 
 
- "Деканатите, Египетските богове от храма на Хатор и астрологичните плочи от Гран, Вогези, Франция", Филип Филипов. Представена е астрологичната информация от Храма на Хатор в Дендера във връзка с антична книга по Астрология на Хефестион и астрологичен артефакт, намерен във Франция, който разказва как точно са правени хороскопи в античните храмове. 
 
- "Астрологията в епоса Махабхарата и датата на войната, описана в Махабхарата", Дитер Кох. В доклада са показани и преведени санскритски текстове, които показват по астрологически и астрономически път датата на войната, описана в Махабхарата". 
 
- "Ilm-i Nujum: Науката за звездите", Йонер Дьошер. В доклада се разказва за отоманската астрологична традиция, като в лекцията бяха показани много примери. 
 
- "Първообразът на Шумерския зодиак", Кирил Стойчев. В доклада се представя теория за произхода на зодиака в Шумер и отношението му към Нипурския календар. 
 
- "Изследвани качества на планетите в съответствие с констелациите, разгледани с научни методи", Бригите Хюбер. В доклада е представен научен астрологичен експеримент относно психологическото въздействие на планетите, проведен в един от най-престижните университети в Австрия. 
 
- "Астро-археологическите обекти в България", Адриана Вотей, Илиана Магерова. В доклада са показани и протълкувани методите на древните относно създаването на мегалитни и наблюдателни съоръжения от древните хора живели на Балканския полуостров. 
 
- "Аналогията – ключ към интерпретацията", Дени Лабуре. В доклада са дадени практически методи за правилното и адекватно тълкуване на хороскопа - методология преподавана във Френски университет. 
 
- "Относно деклинацията на Луната", Ема Курент. Видео лекция за значението на флуктуациите на деклинацията на Луната. 
 
- "Епистемология на астрологията - критична гледна точка", Димитър Кожухаров. В английския доклад и българската видео лекция бе представен философски анализ на полето на астрологията от гледна точка на Философия на науката и епистемологията. 
 
- "Трябва ли миналото да остане в миналото? Значението на изучаването на традиционната астрология днес", д-р Хелена Авелар. Във видео лекцията се коментира значението на Астрологията в исторически смисъл, което е част докторската дисертация на автора. 
 
- "Историята на зодиака", д-р Робърт Пауъл. Във видео лекцията си авторът показа истинския зодиак и метод на древните астролози, което като тема е разгърнато в докторската дисертация на Робърт Пауъл. 
 
- Видео лекция-представяне на новия триизмерен, интерпретационен, тълкуващ и правещ прогнози на българки език уеб базиран астрологичен софтуер Сириус 7.0, Филип Филипов
 
- Видео лекция-представяне на астрологичния софтуер за Антична астрология, примарни дирекции и триизмерни хороскопи Плацидус 7.0, Румен Колев. 
 
- Видео запис на научната дискусия относно научната методология на астрологията и нейното академично утвърждаване. 
 
- Видео запис на научната дискусия относно сидералния и тропичния зодиак и работата с тях сред европейските традиции. 
 
- Видео запис на научната дискусия относно съвместна научна работа на европейските традиции на общоевропейско ниво. 
 
Книгата е А4 формат 470 стр. гланцирана мека корица и се продава на стойност 50 лв.
 
ОТСТЪПКА: До края на януари 2020 г. цената е 45 лв.
Видео запис на цялата тридневна конференция е 120 лв. ОТСТЪПКА: До края на януари цената е 115 лв. При поръчка и на двата продукта до края на януари общата цена с отстъпката е 150 лв.
 
Плащането става по банков път и желаещите ще получат необходимата информация на лични съобщения, където трябва да изпратят три имена, адрес, телефон. Книгата се получава с посвещение, видео лекциите идват на флашка, която се закупува отделно и обикновено цената е 10 лв., но до края на януари тя не се включва в цената.
 
До края на януари пощенските разходи са за сметка на изпращача. Относно видео записа на конференцията се подписва документ за неразпространение на видео файловете, който се изпраща сниман по имейла или на лични съобщения. За контакти ТУК:
 
  
Страница 1 от 224
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…