All for Joomla All for Webmasters
62 котета открити в окаяно състояние в жилище във Виена
Случаят не е прецедент, извършителят страда от болестно състояние. 
 
62 котки бяха открити и иззети от жилище в 20-и квартал на Виена. Случаят не е прецедент, известни са поне още 5 подобни практики, съобщават местни медии. 
 
Спасените котета бяха отведени във виенския приют TierQuarTier. Много от тях в окаяно състояние, ранени и дори едно от тях –бременно. 
 
Хората, които патологично събират животни са психично болни, около 92 на сто имат тежък душевен проблем, сочи изследване. Това състояние е познато на лекарите с английския термин animal hoarding.
 
„Без съответно лечение извършителите на такива деяния постоянно ще  го правят”, коментира  Ева Перси, омбудсман за делата на животните в община Виена. 
 
Събирането на животни представлява 'трупане' на голям брой домашни любимци, без те да имат възможност за нормална среда или грижи и в същото време собственикът отрича неспособността си да се грижи за тях.
 
Компулсивно трупане може да се характеризира като симптом на психично разстройство, а не умишлена жестокост към животните.  
 
В голямата си част от Синдромът animal hoarding страдат жени, които са на възраст над 40 плюс. Две трети от тях са самотни, сочи проучване. 
 
Този случаи обаче не е единичен в Австрия. Медиите припомнят, че през 2019 г. жена се е опитвала да отглежда 11 грамадни кучета в жилище от 67 кв.м. 
 
Друг печален пример за компулсивно събирачество е човек, който натъпкал 170 пойни и други птици и 30 гризачи (хамсери, зайчета и др) в своето едностайно жилище.
 
.

Прочетено 2632 пъти Последна промяна от Понеделник, 14 Септември 2020 11:52
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…