All for Joomla All for Webmasters
Българска фамилия смая Бургенланд с биопродукция
Мариана Стоянова и нейния съпруг Евгени Василев произвеждат чиста храна, която  се изкупува на … самообслужване.
 
 
Г-жо Стоянова, как попаднахте  в Австрия, и по-точно в Бургенланд?
- Съгласих се на това интервю по повод на статията във вашия сайт, че Виена е от 8-те европейски градове, залагащи на еко храна (Organic City Network Europе). Изключително ценна инициатива и очаквам много скоро да се увеличат участниците в нея! 
 
Реших да разкажа за това, което семейно правим в Австрия, свързано с натуралното земеделие. 
В Австрия съм от 2 години и половина, живеем в Бургенланд, в малко градче с много чист въздух. Известно е, че земята в Бургенланд е много плодородна, земеделието е с традиции.
 
Доведе ме тук щастлива случайност, Любовта! Мъжът, с когото живеем заедно е от повече години тук. Каквото и да е работил, той винаги е бил свързан със земята и с природата. Хоби!
Всичко тези обстоятелства съвпаднаха и с моите увлечения – природолюбител, биолог и географ, уелнес експерт, любител на чистата храна, страстен привърженик на натуралния, естествен начин на живот!
 
Представете вашето стопанство, къде е, какво точно отглеждате?
-Отглеждаме почти всички видове зеленчуци и подправки, които присъстват на трапезата.
Най-ценно е, че растат без изкуствени препарати, благодарение на естествено подхранване на почвата. Водата също е от собствен водоизточник. Всичко това е допълнено с  грижи и любов!  
 
Кои продукти растат най-лесно биологично? А най-трудно? 
-Зеленчуците  растат по естествен начин, всеки вид според времето и сезона на зреене. Повечето са в оранжерийни условия,  други навън. 
 
Как  гледат вашите съседи на биостопанството ви, подкрепят ли ви като купуват продуктите ? 
-За радост, в Австрия все повече хора са привърженици на биостопанствата. Съседите  са първите хора, които ни подкрепят, като наши редовни клиенти, разбира се.
 
За някои от тях е интересно как  ги отглеждаме, идват на място, при интерес  сами събират… Изнасяме продукцията ежедневно на щанд, който е на самообслужване – това за мен беше най-голямата изненада, пристигайки в Австрия!!!
 
Всичко това е повод за сближаване с местните, с удоволствие подготвяме и градинско парти през силния сезон. 
Как оценявате интереса към биохраните в Австрия ? 
-Интересът към биохраните в Австрия нараства, може би за някои е мода, но и в двата случая е важно за здравето на всеки да се храни с чисти продукти. 
 
Радващо е търсенето и от млади хора, туристи в региона забелязват, разпитват и опитват зеленчуците. През уикендите почиващи виенчани също са наши клиенти. 
 
Благодарни сме на устната реклама на наши познати, клиенти, които споделят и някои българи от Виена често се снабдяват с пресните зеленчуци. Имаме вече постоянни клиенти вегетарианци от друга област в Австрия, благодарение на вкусовите качества и убедеността, че са биологично чисти. 
 
Отглеждането на зеленчуците изцяло е със собствени сили и средства. С удоволствие бихме  желали да получим информация за подпомагане, субсидии за биостопанствата.
За нас тази дейност е удоволствие и всеки желаещ да пробва и закупи от продукцията ще може да го направи през предстоящия сезон. Може да се свържете с нас по обичайните начини – фейсбук, месинджър, телефон. 
 
Вие имате много професии - биолог, мрежов маркетинг, дипломи за личностно развитие: всичко това как се вписва в новото увлечение -да развивате биопроизводство? 
- Оказа се, че човек има възможности да постига този така желан баланс в живота си, в реализацията си. 
 
Много години посветих на личностното си развитие в професията, кариера на  бизнеспредприемач  в сътрудничество с голяма международна компания и винаги съм се старала да съчетавам с любовта към природата и естествения начин на живот. 
 
В България посветих много години на работа в училище, същевременно израснах по кариерната стълба на Международната компания номер 1 в директните продажби в Европа -  „Орифлейм”.
 
Имено перфектния План за развитие, натуралните козметични и Уелнес продукти, работа в най-добрия екип в България, ми позволиха да сбъдвам мечтите си! Да увелича доходите си и да разгърна личностния си потенциал! 
 
От няколко години вече не съм учител. Работя и обучавам хора в областта на Мрежовия маркетинг на живо и онлайн.Помагам на жени и мъже от различни държави да намират най-добрата за себе си лична реализация, да увеличават доходите си и да създават ново ниво на живот! 
 
Доволна съм, че успявам да правя всичко това, независимо къде живея и да се отдам на пряката връзка с природата, със земята, което ми дава именно развитието на биологичното стопанство! 
 
Ще отговоря на всеки, който се интересува от подробности за моите дейности, които са и ХОБИ!  
 
Ето и техните контакти:
              Мариана Стоянова     +43699 19932504,         https://www.facebook.com/mariana.stoyanova.37
              Евгени Василев           +4369917078756,         https://www.facebook.com/evgeni.vasilev.9028
 
 
Прочетено 7662 пъти Последна промяна от Неделя, 09 Август 2020 21:15
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…