All for Joomla All for Webmasters
И 17-то градинско парти на Vienna Economic Forum се закри с кръшно българско хоро в Дипломатическата академия във Виена

Очаквано, музикално-културната програма стана връх на събитието.

 

И тази година, на 15 юни членове и приятели на Виенския икономически форум (VEF) се насладиха на 17-о традиционно градинско парти в австрийската столица. 

 

Както във всяка от тези 17 години, то предлага кулинарно-музикално пътешествие из страните-членки на Vienna Economic Forum. 

 

Това станало любимо събитие, провеждано досега в австрийската столица и в Гутенщайн за откриване на лятото, се организира от генералния секретар на VEF д-р Елена Кирчева заедно с посланиците във Виена на държавите, членове на форума: Албания, Босна и Херцеговина, България, Косово, Литва, Македония, Молдова, Румъния, Словения, Турция, Украйна, Хърватска, Черна Гора. 

 

„Събитията с неформален характер също допринасят за постигане на разбирателството между нашите страни и ние се радваме на големия интерес, обичаност и популярност на тази годишна среща под открито небе,” заяви генералният секретар на Виенския икономически форум Елена Кирчева. 

 

Първото градинско парти от този формат се състоя през 2004 г. в градината на резиденцията на тогавашния посланик на България д-р Елена Кирчева. И оттогава, то се провежда всяка година, като Управителният съвет на Виенският икономически форум успя да го превърне в другата своя запазена марка. 

 

17-о поред градинско парти се провежда след много успешната конференция на Виенския икономически форум , който организира „Софийски разговори 2018“ на 18-и май 2018 в НДК.

 

Тя бе част от официалната програма на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз и бе обявена за официално съпътстващо събитие на Софийската среща „Европейски съюз- Западни Балкани ". 

 

И тази година посолствата на отделните страни не спестиха усилия, за да покажат на гостите своите регионални кулинарни умения. Както винаги, културно-музикалната програма се превърна в своеобразен връх на вечерта. 

 

Традиция е на празника отделните страни да представят най-младите си и успешни таланти в Австрия. 

 

Под открито небе, в градината на Дипломатическата академия във Виена звучат част от опери, виртуозни изпълнения на цигулки, пиано, акордеон и саксофон, а фолклорни състави вдигат градуса на вечерта с кръшни народни танци от различни кътчета от Адриатика до Черно море. 

 

По традиция вечерта се закри с кръшно българско хоро. На него първи се хванаха тези, които познават танцовите стъпки и увлякоха участниците в градинското парти.

Прочетено 1344 пъти Последна промяна от Сряда, 01 Юни 2022 09:34
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…