All for Joomla All for Webmasters
Концерт от „Мартенски музикални дни“ ще звучи  по швейцарското радио SRF 2 Kultur
 
Новината е в рубриката "На гости на съседите". 
 
На 2 декември, от 22:00 ч., швейцарското радио SRF 2 Kultur ще излъчи пълен запис на концерта на немския ансамбъл Crush от участието му в престижния международен фестивал „Мартенски музикални дни“ през 2019 г.
 
Концертът е посветен на 70-годишнината на известния български композитор Божидар Спасов, който бе и специален гост на фестивала. 
 
Изключително ласкав е анонсът в швейцарските медии за изпълнителите и за русенския фестивал:
 
Нова музика на брега на р. Дунав:Ансамбъл Crush в България: Седем музиканти от пет различни държави – това е ансамбъл Crush, основан през 2013 г.
 
По своеобразен начин те представляват нашето съвременно плуралистично общество, както и разрушаването на границите в съвременната музика.
 
Впечатляващо и с лекота показват колко забавна може да бъде новата музика. С този концерт ансамбълът гостува на реномирания български Международен фестивал „Мартенски музикални дни“ в Русе – стария град на брега на р. Дунав, който навремето е бил пристанищна база на Римската дунавска флотилия.“ 
 
На диригентския пулт по време на концертната вечер на 30 март м. г. бе маестро Драгомир Йосифов, ученик и последовател на Божидар Спасов.
 
В програмата ценителите на съвременната музика ще чуят творби на Лукас Тобиасен,  Фридрих Голдман, Петър Керкелов, Едисон Денисов, Драгомир Йосифов и Божидар Спасов, който от години живее и твори в Германия.
 .
 
 
 

 

Прочетено 130 пъти Последна промяна от Вторник, 01 Декември 2020 20:51
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…