All for Joomla All for Webmasters
Земният лик на Бога ( част 1)
Цялото заглавие на книгата е "Земният лик на Бога: Физическото създаване на Европа и Северна Америка от антропософска и масонска гледна точка"( издателство"Даскалов")
Книгата разкрива физическия образ на въплътения Създател на Земята Бог Отец, отпечатан върху релефа на Източна Европа като коленичила в профил S - образна фигура. Неговата ниско сведена глава е формирана от Татрите, торсът от Северните Карпати, бедрата от Южните Карпати, а подгънатите подбедрици от хоризонтално разположения Балкан. Процесите, довели до възникването на този земно-божествен образ, са подробно изследвани във връзка с физическото образуване на Европа и останалите континенти.
Използвани са географските карти на английския теософ от края на 19 век Уилям Скот-Елиът, сведенията на видния антропософ и учител на Свободното масонство в Германия от началото на 20 век д-р Рудолф Щайнер, както и редица древни географски карти и произведения на изкуството от епохата на Ренесанса.
Разгледани са въпросите:
- начинът на образуването и значението на формите на континентите и по-специално на два от тях - Европа и Северна Америка;
- същността на Свободното масонство, вложена в символите "котва", "G" и "$";
- неоснователността на американската клетва "In God We Trust"; 
- разбирането на Свободното масонство за понятието "Нов Йерусалим";
- значението на встъпителния посветителски ритуал в Йоановото масонство;
- окултните причини за възникването на конфликта в Украйна през 2014 г. и др.
Март Атанасов е роден през 1969 г. в Пловдив, инженер, изследовател в областта на древното изкуство и автор на книгите "Тракийските стенописи от Казанлък" и "Рокфелер център в Ню Йорк и тайните жестове на масоните".
Прочетено 1614 пъти Последна промяна от Вторник, 23 Януари 2018 19:06
Етикети
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…