All for Joomla All for Webmasters
Живот: Историята на Земята в стихове
Илюстрованата детска книжка „Живот“ разказва историята на Земята в стихове.
 Как е започнал животът на Земята? Откъде са се появили всички животни? А хората? Това са само няколко от хилядите въпроси, които вълнуват малките деца, които тепърва с любопитство поглеждат на света около нас и стъпка по стъпка разгадават тайните му.  
 
На помощ в тази толкова интересна и важна задача на български излезе великолепното издание „Живот: Историята на Земята в стихове“ от британската писателка Ели Улард (издателство"Сиела").
 
Изпъстрена с приказните илюстрации на художничката Дориен Брауърс и в прелестния превод от поетесата Мария Донева, в щрих и стих българското издание на книгата разказва на достъпен език за децата най-важното от историята на Земята. 
 
Oт първите микроскопични организми, през динозаврите, ледниковите епохи и скока на еволюцията, лиричният текст на Ели Улард изящно съчетава разказ и наука и събужда удивление към света, в който живеем, обобщавайки развитието на живота на Земята. 
 
Оживели в прекрасни илюстрации, на страниците на тази книга се разгръщат пъстроцветни динозаври, отдавна изчезнали мамути, дългоперести птици и незабележими за човешкото око микроорганизми. 
 
Вдъхновяващо, както за малките читатели, така и за техните родители, прелестното издание стимулира въображението, събужда интереса към науката и възпитава у децата любов към природата и чувство за отговорност към планетата Земя. 
 
Защото заедно с формирането на Земята като планета, появата на Луната и първите планети, масовите измирания, предизвикани от вулкани и сблъсъци с астероиди, „Живот: Историята на Земята в стихове“ обръща внимание и на огромните вреди, които ние, хората, сме нанесли на природата и биоразнообразието ни.  
 
В края на книжката е включена и накратко обобщена информация за развитието на живота на Земята още от преди повече от 4,5 милиарда години. 
 
Изпълнена с любов и признателност към постиженията на човечеството, природата и магията на живота, който кипи с всичка сила на нашето малко райско кътче, „Живот: Историята на Земята в стихове“ припомня на малки и големи, че: 
„Във безкрайния Космос тук сме си у дома,
на прекрасната,
синя, животворна,
ЗЕМЯ.“
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Прочетено 354 пъти Последна промяна от Четвъртък, 17 Август 2023 10:06
Етикети
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…