All for Joomla All for Webmasters
Български народни приказки
Книгата предлага различен и неочакван поглед към фолклорните традиции на България. 
Новият издателски проект на „Deja Book” дава възможност на читателите да се потопят в удивителния свят на детските приказки от всички краища на страната ни.
Амбициозното издание „Български народни приказки“ ни предлага да се отправим на неочаквано и неповторимо пътешествие. Из страниците са се спотаили приключения сред родните полета, планини, реки и езера, сред градове и села, а с всяка следваща история може да се научи повече за собствените ни родови корени – живата старина на нашия изначален край и на мястото, където сме се родили. Така ще разберем, че Добруджа е била владяна от крале, че над Софийското поле са летели дървени коне, че морската царица със сияйните коси е пристъпвала омайно край Перник, че недалеч от Ямбол са живели огнен и воден змей, че Ботевград е бил дом на върколак, а Търново – на вампир, че недалеч от Благоевград е живял господарят на котките, че във Видин се е разхождал сам Господ, че над Разград са кръжели майстори със сребърни криле...
Народните приказки на България са пръснати по цялата ни земя, а тази книга си поставя задачата да събере някои от най-любопитните, редица не толкова известни, както и такива, които познаваме под една или друга форма, но поднася всичките сто разказа по очарователен и завладяващ начин. Изданието успява не само да ни върне назад във времето, но и да ни помогне да опознаем родината ни по начин, за който не сме и подозирали – едновременно като мит и фолклор, но също и като география.
Съдържанието на „Български народни приказки“ е подбрано и преразказано по старинни източници от българския писател и преводач Слави Ганев.
„Народните умотворения са изворът на източниците за нашата изгубена древност.“
Георги С. Раковски
Прочетено 613 пъти Последна промяна от Вторник, 19 Декември 2017 11:50
Етикети
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…