All for Joomla All for Webmasters
Десислав Паяков от Виена ще участва в обща изложба в Родос
Експозицията е под мотото „Молитва за дъжд”.
Десислав Паяков от Виена ще участва в изложба на визуалните изкуства в Родос от 1 до 10-и септември 2019 г., научи сайтът Sanus et Salvus.com.
 
Изложбата е под мотото „Молитва за дъжд”. Тя е пътуваща и ще бъде показана и на други места в Гърция. 
 
Освен фотография, експозицията включва още живопис, скулптура, арт инсталации, и ще бъде съпътствана от жива музика в парка Родини –най-старият в Родос, и един от най-старите паркове на Европа /на сн. горе/. Тук навремето е имало философска школа, която е била училище по реторика. 
 
Всички творби ще бъдат показани под открито небе и посетителите ще могат да ги разглеждат, изминавайки 2-3 км. Картини, рисунки и фотоси ще са окачени над  реката, между дърветата и зоопарка, аранжирани в хармония с цялата околност. 
Куратор на изложбата е Евангелия Ватсаки /на сн.горе/ – член на творческото сдружение Фасмафи. 
 
Предвидени са и срещи-разговори с творците, дискусии с тях, уъркшопове, музикални вечери, както и специални турове за гостите, които ще се запознаят с историята на парка и града.
 
 
Разходките са поверени на  двама от най-добрите екскурзоводи на Родос – Адриен Бордрец /на сн. горе/ и Карл-Хайнц Хьоделмозер, който за приятелите си е просто Чарли. 
 
Десислав Паяков от Виена представя своя триптип „Ритуалът”. Серията от снимките е заснета с известния чешки модел Вероника Валентова /на сн. долу/.
 
Десислав Паяков за първи път ще участва в изложба в Родос, но за него това е поредна творческа изява. Първата му самостоятелна изложба бе „Камък и живот”/ 2009 г/ във Виена, а преди това бе поканен да участва в общи изложби в австрийската столица в галерия „Сур”/ 1997 г/ и в галерия „Зебра”/ 2007 г./ 
 
Родос е много специално място за Десислав Паяков, който идва тук за първи път през 1997 г. Той е заснел фотографски сесии, в който показва малко познати кътче на Родос, в който се манифестира душата на това място, скрити от погледа на масовия туризъм.
 
 
Не по-малко вдъхновяващи са и жителите на острова, като много колоритни лица са запечатани от неговия обектив / на сн. собственикът на най-старото кафене на Родос/. 

Прочетено 512 пъти Последна промяна от Понеделник, 30 Септември 2019 20:45
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…