All for Joomla All for Webmasters
Виена осигурява 400 хил. безплатни ваксини против грип
Ваксинирането ще става при личния лекар, в амбулаторни клиники и дори в специално преоборудван трамвай.
 
Целевата група са деца и възрастни хора. Основно средство за предпазване от заболяване от грип и от възникване на свързаните с него усложнения и преждевременна смърт е сезонната профилактика с грипни ваксини. Затова противогрипните ваксини тази година ще бъдат безплатни за всички виенчани.
 
Общината ще започне безплатна кампания за ваксиниране от 1 октомври, като на ден ще се поставят до 30 000 ваксини. С кампанията Виена иска да насърчи колкото се може повече виенчани да се ваксинират срещу сезонния грип.
 
Възможност за безплатна ваксинация срещу грип ще имат всички виенчани, но тя е препоръчителна преди всичко за тези, които принадлежат към една от така наречените рискови групи - възрастни хора, деца, лица с придружаващи заболявания и медицински персонал.
 
Ваксиниралите се не се разболяват сериозно от грип, така че не е нужно да бъдат приемани в болница. Това осигурява свободни места в болниците за други сериозни заболявания, особено за лечение на заразени с Covid-19, предупреждават от общинската администрация във Виена.
 
В сезона на грипа защитете себе си и хората, които обичате с ваксина срещу грип, призовават специалистите цитирани от Ойроком-ПР София, част от мрежата за международни връзки на Община Виена. 
 
Къде може да бъде направена ваксината?
Безплатните ваксини могат да бъдат поставени в кабинетите на всички лични лекари в града, в болници и в домовете за възрастни хора.
 
Освен това общината е организирала 37 временни Центъра за ваксиниране, разположени из целия град., а от 1 октомври  2020  г. специално преоборудван трамвай ще спира на най-натоварените спирки и в него също ще могат  да се правят ваксини.

.

Прочетено 623 пъти Последна промяна от Петък, 25 Септември 2020 13:40
Етикети
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…