All for Joomla All for Webmasters
17-о издание на Виена Економик Форум с ярко българско участие
Тази година престижният форум ще е в хибридна форма, съобразена с коронавирусната пандемия. 
 
17-о издание на Виена Економик Форум ще се състои на 16 ноември 2020 г. във Виена, в така наречената хибридна форма. 
 
В “Залата на тромпетите” в централата на “Австрийски Пощи АД”, ще присъстват около 15 знакови фигури на европейската и на регионалната политика и икономика, а дискусията с останалите участници от цял свят ще бъде онлайн заради обстоятелствата, наложени от коронавирусната пандемия. 
 
Мотото на престижния форум е „Икономиката среща политиката в един дигитален свят”. Дискусията ще е с Мария Габриел, еврокомисар по иновациите, научните изследвания, културата, образованието и младежта.
 
С нея са предвидени 2 панела на тема „Новият вид мобилност в света на дигитализацията” и „Регионалната икономика на кръстопът: между растежа и дефлацията”. 
 
Всяка година в конференциите на Виенския икономически форум се вклюват както високопоставени представители на регионалната и европейската политика, така и президенти, изпълнителни директори и ръководители на успешни  и добре познати икономически субекти от австрийската, регионалната, европейската и световната икономика. 
 
Vienna Economic Forum, тази българска инициатива на д-р Елена Кирчева по времето на нейния мандат като български посланик в Австрия (2001-2005), се провежда ежегодно през ноември във Виена, а в течение на календарната година се организират конференции, форуми и кръгли маси в  някоя от 14-те държави- членки на форума под надслов Vienna Economic Talks (Виенски икономически разговори).
 
Както за много официални събития, така и това ще се проведе в различен формат заради разпространението на коронавируса.  
 
.

Прочетено 426 пъти Последна промяна от Неделя, 18 Октомври 2020 22:05
Етикети
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…