All for Joomla All for Webmasters
Пак местим стрелките на часовника
В неделя, 28--и март 2021 година в 3:00 часа сутринта преминаваме към лятното часово време.
 
И тази година  отново ще преместваме стрелките на часовника. Първото за тази година е с час напред в 3:00 часа сутринта на 28 март 2021 г. (неделя). Това важи за живеещите в България и Европейския съюз. 
 
САЩ и Канада преминаха към лятното часово време 2 седмици по-рано. 
 
През септември 2018 г. Европейската комисия излезе с предложение местенето на стрелките да се случи за последно, като различните държави да изберат дали искат да останат на астрономическо време (зимно), или на лятно часово време.
 
Нещо повече бе проведено  онлайн допитване, в което се включиха 4,6 милиона участници в Общността. Надделяха гласовете за смяната на времето да бъде прекратена. 
 
Прекратяването на въртенето на стрелките се отложи, тъй като държавите-членки още не са решили кое часово време да изберат – зимното или лятното. 
 
В 4:00 часа сутринта на 31 октомври 2021 година пък ще преместим часовниците си час назад. Тогава ще спим един час повече. 
 
Три страни в Европа не въртят стрелките на часовника изобщо и живеят само по астрономическото (зимно) часово време: Русия, Исландия и Беларус. 


 .
 
 
 

 

Прочетено 284 пъти Последна промяна от Събота, 27 Март 2021 18:46
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…