All for Joomla All for Webmasters
Виртуална разходка из Шьонбрун на 19 езика, включително и на български

Посетителите на двореца Шьонбрун във Виена вече могат да видят как е живяла управляващата династия Хабсбург и с помощта на очила виртуална реалност.

Благодарение на новата VR-програма те ще се потопят в ежедневието на императрица Сиси, Франц Йозеф и Мария Терезия и ще получат усещането, сякаш наистина са сред тях. 

 

С помощта на най-модерните технологии посетителите на прочутия замък Шьонбрун стават гости на сватбата на императрица Сиси и император Франц Йозеф, слушат първите композиции на Моцарт и се срещат с Мария Терезия. Компютърно генерираните изображения, базирани на разиграни сцени, пренасят посетителите в минали времена.

 

Програмата за дигитално културно посредничество подсилва изживяването на оригиналните места, като с помощта на виртуална реалност ги приближава до съвременния чаовек.

 

При написването на сценария и създаването на съдържанието на виртуалното пътуване в миналото вианската фирма Filmfinity работи в продължение на половин година в тясно сътрудничество с многобройни учени, разказва Ойроком-ПР, част от мрежата за международни връзки на Община Виена. 

 

Специално за снимките с живи актьори са изработени 300 различни костюма. 

 

Докато конвенционалните анимации за виртуална реалност все още се възприемат като нереалистични от човешкото око, 3D картината и виртуалните очила в двореца Шьонбрун съчетават един сюрреалистичен свят с живи хора.

 

Това създава уникално изживяване, което дава на зрителите усещането, че всъщност са заобиколени от реални исторически личности. За още по-голяма автентичност очилата са оборудвани със специални слушалки, което позволява пътуване през историята с всичките си сетива.

24-минутното виртуално преживяване в лятната резиденция на Хабсбургите е за посетители на възраст над 8 години. Предлага се на 19 различни езика, включително и на български, всеки ден от 9 до 17 часа.

  .

 
 
 

 

Прочетено 404 пъти Последна промяна от Петък, 05 Август 2022 20:32
Етикети
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…