All for Joomla All for Webmasters
Виенчани ще отглеждат плодове и зеленчуци край Дунава

Градското градинарство се превърна в международна тенденция през последните години.

Виена също предлага различни възможности за хоби градинари. 

 

През последните години в много европейски държави градското земеделие се разглежда като обещаващо средство за овладяването на климатичните промени.

 

За първи път идеята за градско градинарство във Виена възниква през Втората световна война, когато е имало продоволствена криза и глад, разказва Ойроком-ПР, част от мрежата за международни връзки на Община Виена.

 

Днес в австрийската столица съществуват различни форми на градско градинарство. Пристанището на Виена отговаря на нарастващото търсене с отлично предложение за хоби градинари и тези, които искат да станат такива.

 

От 1 април 2022 година пристанището Виена предлага възможност за градско градинарство във виенския район Симеринг. Парцелите са от 50 или 100 квадратни метра. Там хоби градинарите могат да засадят плодове и зеленчуци.

 

Зеленият оазис се намира в рамките на града сред градините и е лесно достъпен с градски транспорт. На разположение на наемателите са паркоместа, мобилни тоалетни, кошчета за разделно събиране на отпадъците и поливна система.

 

Наемът за парцел от 50 кв.м. е 160 евро за един сезон, тоест до края на октомври, а за парцел от 100 кв.м. - 261 евро.

 

За повече информация: (+43) 1 727 16 1199 или на следния е-Mail Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Надявамe се да има още свободни парцели


  .
 
 
 

 

Прочетено 1194 пъти Последна промяна от Вторник, 29 Март 2022 18:14
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…