All for Joomla All for Webmasters
Вокално студио"Нуша"отново пее за "Локомат за България"
Благотворителният концерт за закупуване на медицинския робот за рехабилитация е на 28-и февруари 2018 г. в Петрич.
Пореден благотворителен концерт за закупуване на Локомат за България се организира у нас. Този път домакини са община Петрич  и фирма”Стримона”- EООД със специалното участие на Вокално студио”Нуша” и солистката Нели Андреева.
„С д-р Анелия Хохвартер от Виена се запознахме, когато тя стартира своята кампания за набиране на средства за закупуване на медицинския робот. С ентусиазъм я подкрепих, с нея нещата се случват лесно и крилато. Музикалното ни участие е нашата музикална лепта към каузата. За концерта на 28.2.2018 г. сме предвидили специална фолклорна програма с емблематични наши фолклорни песни, а също и песни, съобразени с традициите на Пиринския край”, разказа Нели Андреева.
Преди концерта е предвидена презентация на книгата „Пътуване” на д-р Анелия Хохвартер, която е инициатор на кампанията „Локомат за България”.
В  благотворителния концерт ще участват още Васил Чапанов с незабравимите песни на Емил Димитров, фолклорна формация”Хераклея”, танцов състав”Георгьовче”, Детския танцов и фолклорен състав ”Пролет”, народно читалище”Бр.Миладинови-1914г”- Петрич. Водещ ще е журналистиката Ива Дойчинова.
Прекрасните певици от фолклорна формация ”Нуша” за втори път ще дарят всички постъпления от концерта си за каузата на д-р Хохвартер. Те подкрепиха кампанията й благотворително и през декември 2016 г. с концерта си във Военния клуб-София.
Всички приходи от концерта и продажбите на книгата ще бъдат предоставени на благотворителната кампания”Локомат за България” за закупуване на първия медицински робот за цялостна рехабилитация в България.
Лечението и рехабилитацията с роботът Локомат е насочен към пациенти с цялостна или частична загуба на двигателни функции, хора болни от множествена склероза, детска церебрална парализа, пациенти, прекарали инсулт или претърпели мозъчна травма, както и с болестта на Паркинсон, с цел да им помогне да проходят отново.
Ето още няколко думи за невероятното вокално студио”Нуша” и тяхната ръководителка Нели Андреева, която от 20 г. е солистка на ансамбъл „Филип Кутев”.
„С гордост и признателност носим името “Нуша” – така искаме да съхраним паметта и да почетем труда на Нуша Ишизака - българка, омъжена за японец, положила огромни усилия за популяризирането на българския фолклор в Япония", подчерта отново Нели Андреева. 
Вокално студио “Нуша” е създадено и започва работа в последните месеци на 2013 г. Те са чести гост -изпълнители на фолклорни събития в различни кътчета на България, а също и на международната сцена. Предстои им отново пътуване до Япония, до Берлин, който пази спомена за тяхното гостуване през 2016 г. в престижната зала на Берлинската филхармония, в рамките на общ концерт с “Bulgarian voices” – Берлин, както и с Bulgarian Orthodox Choir – Берлин, с подкрепата на Berlin Choir Union и The Berlin Senate. Предстоят им отново гастроли и  в Хърватска и Франция.
И още една новина, свързана с тях. Вокално студио “Нуша” прави подарък към всички музикални школи в България -своя диск “Дамбара думбара”.  В диска, подготвен от „Малка Нуша” ще се включат и симбеци от изпълнения само на децата. Прекрасните аранжименти за деца отново са на композитора Георги Андреев.
 
БЛАГОТВОРИТЕЛЕН КОНЦЕРТ ЗА ЗАКУПУВАНЕ НА ЛОКОМАТ ЗА БЪЛГАРИЯ
КОГА: 
28 февруари 2018 г. от 18:30 до 20:00
КЪДЕ: 
гр. Петрич, Народно читалище  "Братя Миладинови-1914"
 
БЛАГОТВОРИТЕЛНАТА КАМПАНИЯ „ЛОКОМАТ ЗА БЪЛГАРИЯ” ПРОДЪЛЖАВА
Дарителски сметки в Уникредитбулбанк:
В лева IBAN:BG65 UNCR 7000 1522 7289 56
В евро IBAN: BG60 UNCR 7000 1522 7289 49
Прочетено 2042 пъти Последна промяна от Четвъртък, 10 Май 2018 08:10
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…