All for Joomla All for Webmasters
Кабаре "Mitten im Leben"- част 2  отново с българско участие
Пианистката Стела Матева акомпанира на Елизабет Рьорбахер на театрална сцена в 19-и бецирк.
Театралната сцена „Unser Theater” в 19 бецирк на Виена представя постановката „Mitten im Leben"- част 2 („В средата на живота”) в жанра кабаре. Интересът към представлението е голямо и затова организаторите са подготвили и част-2.
 
За първи път основателите на театъра Reinhard Mut и Edith Weindlmayr-Mut въвеждат жанра кабаре тук и звученето на „жива музика” по време на представление. Това бил и шансът на Стела Матева да покаже своя талант като пианистка. 
 
Спектакълът е в две части и разказва за нещата от живота: любов, среща в кварталното кафене, млади родители и други теми, в рамките на 180 минути и се редуват скеч и музика. 
 
Стела си партнира заедно с певицата Michelle Haydn.
 
Стела Матева е от Пловдив, където е завършила Националното училище за музикално и танцово изкуство „Добрин Петков” и Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство " Проф.Асен Диамандиев"- Пловдив. По-късно тя продължава своя път като пианистка, носител е на множество международни награди („Николай Рубинщайн”-Париж и др),  специализирала е и в Триест по програма " Еразъм+", работи и като музикален педагог.
 
Интересното е, че театралната сцена „Unser Theater”, създаден през 2009 г., е замислен като поле за изява на актьори-самодейци и се намира във винарската изба „Kattus-Keller”.
 
Идеята да бъде в жанра кабаре дошла на един от създателите на театъра Reinhard Mut (Edith Weindlmayr-Mut) по повод на 60-тия му юбилей. 
 
Запазете си някоя от тези дати :
 
през май:
събота, 18.5.2019 г., 18 часа (премиера)
неделя, 19.5.2019 г, 16 часа
 
през юни:
събота, 15.6.2019 г, 18 часа
неделя, 16.6.2019 г, 16 часа
Къде: 
Sektkellerei Kattus
Billrothstraße 51
1190 Wien
Прочетено 960 пъти Последна промяна от Сряда, 01 Май 2019 08:58
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…