All for Joomla All for Webmasters
Концертът в лятна нощ ще бъде през есента
 Виенската филхармония отлага концерта, планиран за 21 май 2020 г. за есента. Новата дата е 18 септември 2020 г.
И тази година Виенската филхармония ще поднесе на любителите на класическата музика традиционния си "Концерт в лятна нощ", но със сигурност няма да е през лятото. Тазгодишното издание е под мотото "Любов".
 
Организаторите обявиха, че концертът ще бъде на 18 септември 2020 г , но не могат да гарантират провеждането му, тъй като то зависи от развитието на пандемията, обхванала цял свят.
 
Както всяка година концертът ще се проведе на открито в приказния бароков парк на двореца Шьонбрун. Все още не е известно кой ще застане на диригентския пулт, но вече е ясно, че мотото на концерта ще бъде "Любов", а солист ще бъде известният немският тенор и любимец на публиката Йонас Кауфман.
 
Той ще изпълни арии от произведения на Жул Масне, Имре Калман и Джакомо Пучини. Останалите подробностите от програмата се пазят в тайна засега, съобщава Ойроком-ПР София, част от мрежата за международни връзки на Община Виена.  
 
Първият по рода си "Концерт в лятна нощ" се провежда на 25 май 2004 г. под мотото "Концерт за Европа" и е посветен на разширяването на Европейския съюз.
 
Оттогава всяка година между фонтана на Нептун и сградата на двореца за всеки "Концерт в лятна нощ“ обичайно се събират около 100 000 души, за да се насладят на виртуозните изпълнения на Виенската филхармония.
 
Целта на тези концерти под открито небе е популяризирането на класическата музика. Те са  своеобразен подарък от Виенската филхармония за жителите и гостите на града и входът за зрителите е безплатен.
 
 

Прочетено 281 пъти Последна промяна от Четвъртък, 26 Март 2020 16:18
Етикети
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…