All for Joomla All for Webmasters
Филм за Радичков за свободно гледане онлайн от цял свят
Серията от събития отбелязва месеца на неподражаемия майстор на словото Йордан Радичков за трета поредна година. 
 
Януари, свързан с една от най-знаковите му пиеси, отново ще предложи серия от събития за всички, които искат да се запознаят по-отблизо не само с творбите, а и с личността му.
 
От 25 януари 2021 г. на платформата Neterra TV+ ще може да се гледа със свободен достъп от цял свят документалният филм „Черказки хроники“.
 
Своеобразният портрет на автора, създаден от режисьора Димитър Петков, представя Радичков в искрени разговори за неговото творчество, за българския театър и кино, за всичко от родните нрави, което го е вълнувало и за което е писал.
 
Продукцията ще бъде достъпна онлайн по всяко време до края на месеца специално за всички почитатели на автора в България и извън страната. 
 
Междувременно почитателите на Йордан Радичков вече могат да намерят поредния 11-и том от събраните съчинения на автора, който представя допълнено издание на интервюта с Йордан Радичков в период от началото на 60-те до средата на 90-те години.
 
Книгата събира всички разговори за телевизия и печатна преса и снимки из живота на автора и надгражда с множество нови текстове. В тях Радичков размишлява за детството си, семейството си, фолклора, театъра, литературата, за българската душа и за душата на родната си страна. 
 
Съставителството на тома е на покойната проф. Мария Младенова, която до последно работеше върху книгата и авторския си коментар на интервютата.
 
Нейно дело е изключителният труд „Йордан Радичков. Биоблиография“, който събира изчерпателно всчики публикации на автора в страната и отвъд граница. Том № 11 от събраните съчинения на Йордан Радичков е публикуван с незавършен коментар от проф. Младенова. 
 
Neterra TV+е нова българска онлайн платформа, в която всички киномани могат да наемат или да закупят за гледане най-новите и качествени български филми, чужди заглавия, събития на живо и друго авторско съдържание.
 
Платформата е част от Neterra.TV, която вече 15 години предоставя на сънародниците в чужбина достъп до най-гледаните български телевизионни канали, филми, предавания и музикални клипове във високо качество за целия свят.
 
Каталогът на https://neterra.tv/plus е достъпен без необходимост от абонамент и се обновява непрекъснато.
 
.
 
 
 

 

Прочетено 119 пъти Последна промяна от Понеделник, 25 Януари 2021 22:15
Етикети
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…