All for Joomla All for Webmasters
Европейска кампания в полза на сезонните работници
Инициативата е на Европейския орган по труда за сезонна работа.
 
ЕURES мрежата започна информационна и комуникационна кампания за сезонна работа, координирана на общоевропейско равнище от Европейския орган по труда (ЕОТ).
 
Стартиращата инициатива е едно от трите направления на по-широката кампания на ЕОТ за сезонна работа „Права през всички сезони”, в която неотдавна се включи и българската Агенция по заетостта.
 
Кампанията ще продължи от юли до октомври 2021 г. Целта ще бъде да се повиши осведомеността сред търсещите работа и работодателите за техните права, задължения и възможности и да се подкрепи справедливия подбор на персонал в Европа. 
 
Очакванията са да се популяризират и EURES подкрепящите услуги, за да могат всички страни да се възползват от сезонната работа при честни условия.
 
Фокусът ще бъде върху набирането на персонал в ключови сектори като селското стопанство, туризма, хотелиерството и ресторантьорство и строителството.
 
Ще се разчита на големия обхват на EURES мрежата, която предлага своите услуги в 31 държави, като по този начин подкрепя свободното движение на работна сила повече от 25 години. 
 
По време на кампанията EURES ще публикува в социалните медии, използвайки хаштаг #Rights4AllSeasons, #EURESeasonalWorks и #EURESjobs.
 
Кампанията ще достигне връхната си точка по време на седмицата на действие, включваща дейности в Европа от 20 до 24 септември 2021 г. 
 
 .
 
 
 

 

Прочетено 636 пъти Последна промяна от Петък, 09 Юли 2021 17:44
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…